Política 30/10/2018

Els aparcaments de Son Espases i Can Misses seran gratuïts

El Parlament balear aprova la proposició de llei presentada pel PSIB

M.ll.
1 min
Aparcament de Son Espases.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts la proposició de llei presentada pel PSIB per assegurar que les places d'aparcament dels hospitals públics de les Illes siguin gratuïtes. Aquesta aprovació implica el final del pagament per part dels usuaris als aparcaments dels hospitals de Son Espases i Can Misses, els únics que no oferien aquest servei gratuït a la ciutadania. La proposició de llei s'ha aprovat amb 48 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció.

"En el camí hi ha hagut dificultats jurídiques i financeres, perquè un contracte de concessió és complex. Però la gratuïtat dels aparcaments de Son Espases i Can Misses té interès general i està justificada", ha explicat el socialista Vicenç Thomàs, qui espera que aquesta "mesura sigui efectiva el gener del 2019". "Això assegura la igualtat dels ciutadans en l'accessibilitat als serveis hospitalaris", ha afegit.

El diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo ha recordat que els ciutadans continuaran pagant per aquests aparcaments perquè "l'empresa concessionària continuarà rebent doblers dels pressupostos públics". Tot i això, Gallardo ha coincidit amb els socialistes que aquesta mesura "era imprescindible per garantir la igualtat de tots els ciutadans".

stats