Protagonista col·lateral

Antonio Martínez, el militar retirat investigat per la pinyata de Pedro Sánchez

És membre d'una organització presidida per un militant de Vox i expresident de l'Estudiantes

2 min
El convocant de la protesta de Ferraz, Antonio Martínez

BarcelonaPer Cap d'Any, mentre la majoria dels ciutadans menjaven el raïm per celebrar que ja érem al 2024, la tempesta política es va desencadenar perquè una sèrie d'ultres van apallissar una pinyata que representava Pedro Sánchez penjat. Va passar a la concentració d'extrema dreta convocada vora la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. Ara bé, qui hi havia darrere la convocatòria? Tot i que el grup Revuelta la va promoure a través de les xarxes socials, constava com a convocant Antonio Martínez Vázquez (Cartagena, 1950), que ja va ser citat com a investigat dimecres davant la Policia Nacional. Martínez s'ha presentat als mitjans com a militar retirat, concretament alferes de navili, i militant de Vox.

En declaracions a OkDiario, mitjà dirigit per Eduardo Inda, ha explicat que és un "activista" en nombroses organitzacions ultres que volen ajudar "totes les persones de dretes": "Si cal netejar un bosc, plantar un arbre o celebrar una protesta, aquí hi som", afirma. La seva defensa de la formació de Santiago Abascal és clara, perquè diu que Vox és "l'únic partit que defensa Espanya" i que per això n'és afiliat.

De fet, el convocant de la concentració –que el PSOE ha portat a la Fiscalia– també ha explicat que ha rebut tota mena de condecoracions militars, com la Medalla de Sant Hermenegild, i que alhora és membre d'un grup ultra anomenat Asociación Nacional Tercios Cívicos. Aquests tercios són presidits per Javier Tejedor García, un altre afiliat del partit de Santiago Abascal amb una trajectòria cridanera: és un empresari en caiguda lliure en el sector immobiliari –la Sareb li reclama un deute de 17 milions d'euros–, va ser president de l'històric club de bàsquet Estudiantes, escriu articles en mitjans falangistes i surt a El Toro TV. A diferència d'ell, Martínez es considera un "militant de base" que només va fer un favor a una organització juvenil convocant la manifestació de Ferraz.

stats