Política 13/05/2019

Antoni Noguera: "Volem una Palma en mans de la ciutadania i no dels especuladors"

MÉS per Palma-Estimam Palma ha celebrat un acte de presentació del manifest #JoAmbNoguera

Ara Balears
3 min
Imatge de l'acte de presentació de

PalmaMÉS per Palma-Estimam Palma ha duit a terme aquest dilluns un acte de presentació del manifest #JoAmbNoguera, en el qual unes 130 persones provinents de diferents àmbits han donat suport a l'actual batle de Palma "per la seva gestió i valentia a l'hora de governar; el que demanam és que Noguera torni a ser batle de Palma".

Durant l'acte Noguera ha assegurat que "les persones que han signat el manifest representen els valors de la Palma que volem construir". "MÉS per Palma-Estimam Palma som més que un partit, som un moviment ciutadà per defensar els interessos de les persones", ha continuat l'actual batle de Palma, que ha volgut recordar que a la candidatura dels ecosobiranistes, una de cada tres persones són independents i que també està integrada per altres partits polítics, com és el cas del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF), d'Esquerra Republicana i d'Alternativa Republicana.

"Per mi ser batle ha estat un honor per molts de motius: un dels més importants és per fer de la nostra ciutat una ciutat més justa", ha explicat Noguera als assistents. "Amb mi trobareu sempre un batle valent que defensa la ciutat i els seus residents. Volem una Palma en mans de la ciutadania i no dels especuladors", ha continuat el candidat a la batlia dels ecosobiranistes.

En aquest sentit, Noguera ha volgut recordar els atacs rebuts per part de sectors econòmics i grups de pressió, com en el cas del Port Petit del Molinar; en el de Cursach i el Megasport; en el dels empresaris del Casino, "que volien que féssim les normes a la seva mesura"; en el dels empresaris del gran centre comercial a les Fontanelles, i en el cas de Fevitur, "la patronal del lloguer turístic, que defensa abans l'especulació amb l'habitatge que el seu ús real, que és que les persones hi visquin".

"No volem una ciutat que només atengui els interessos d'uns pocs i nosaltres serem aquí per plantar-hi cara", ha assegurat respecte d'aquesta qüestió Noguera. "Som un projecte plural i valent, però sobretot som un projecte de futur per a la ciutat", ha prosseguit el candidat a la batlia de MÉS per Palma.

"Nosaltres construïm la Palma del futur, la Palma dels pròxims 20 anys, mentre que d'altres volen tornar al passat: uns a l'època d'Isern i uns altres a l'època franquista, aquella on assassinaren el batle republicà Emili Darder", ha afirmat Noguera. "I és que, en aquests moments d'odi, de xenofòbia, d'homofòbia, de masclisme, de l'ombra del franquisme més estesa que mai, hem de sortir a il·lusionar la gent amb propostes", ha subratllat el batle de Palma, que, en aquesta línia, ha assegurat que no es tracta "del discurs de la por", però que cal recordar que "tenim un Partit Popular que és la formació més corrupta d'Europa anant de la mà de l'extrema dreta i blanquejant-la". "En aquestes eleccions no només ens jugam el model de ciutat, ens jugam els pilars fonamentals de la democràcia. Palma no és una ciutat monocolor, al contrari: som una ciutat diversa, acollidora, feminista, on els radicalismes de dretes no són benvinguts", ha alertat Noguera.

A més, el candidat ecosobiranista ha volgut recordar les prioritats i reptes a afrontar: l'accés a l'habitatge, amb la limitació del preu del lloguer a les zones especialment vinculades amb l'especulació; la mobilitat sostenible, amb l'aposta pel projecte del trambús; i el model turístic. "Necessitam aconseguir l'equilibri entre el turisme i els residents. Per això limitarem el lloguer turístic a unifamiliars als barris tradicionals com el Molinar o Son Espanyolet i limitarem el nombre de creuers a un màxim de 3 a la vegada i 10.000 persones enlloc dels 6 que hi pot arribar a haver ara", ha assegurat Noguera.

stats