Política 21/02/2022

Antoni Costa, sobre la guerra interna del partit: "Qui ho ha espenyat ho ha d'arreglar ja"

El PP de Balears es posa de perfil i es posiciona al costat de les bases en el conflicte: "No mereixen això"

1 min
Antoni Costa, portaveu del Partit Popular al Parlament de les Illes Balears.

PalmaEl PP de Balears continua sense posicionar-se en el conflicte del partit que ha enfrontat Isabel Díaz Ayuso amb la direcció estatal, especialment el president popular, Pablo Casado, i el secretari general, Teodoro García Egea. Així com el passat divendres la secretària general del PP balear, Sandra Fernández, va apel·lar contínuament a la "unitat" per superar aquesta guerra interna, aquest dilluns el portaveu de la formació, Antoni Costa, ha endurit la posició i s'ha posat al costat de les bases. "Els que ho han espenyat són els que ho han d'arreglar ja", ha afirmat Costa. "Els militants i simpatitzants no es mereixen això", ha afegit.

El portaveu popular ha contraposat la situació del partit en l'àmbit estatal amb la de les Illes. "El PP balear és una pinya al voltant de la presidenta Marga Prohens", ha assenyalat, volent subratllar també el fet que "només tenim un objectiu: oferir una alternativa de govern a Francina Armengol". Amb tot, Costa ha mostrat un cert distanciament amb el que passa entre Sol i Gènova. "Unitat entorn de Prohens, i el que passi a Madrid, que ho arreglin".

Les dues grans causes del conflicte

El conflicte intern té dues grans causes: d'una banda, les suposades comissions del germà de la presidenta madrilenya en una adjudicació d'un contracte sense concurs. A això s'hi ha referit el portaveu popular de les Balears, justificant que "el fet que una persona que fa 27 anys que treballa en el sector cobri una remuneració és normal". D'altra banda, però, Costa no ha entrat a valorar el suposat espionatge de la direcció estatal als familiars de Díaz Ayuso. "Ens preocupen els votants, les bases i els afiliats. Em posicion al costat del PP balear de Marga Prohens", ha apuntat.

stats