Defensa dels animals
Política 04/11/2023

Animalistes clamen al Born contra les galeres de cavalls

En el darrer ple de l'Ajuntament de Palma, PP i Vox van rebutjar la implantació de les galeres elèctriques

ARA Balears
1 min
Animalistes concentrats pel benestar animal.

PalmaProgreso en Verde ha organitzat aquest dissabte al passeig del Born una manifestació per mostrar el rebuig contra l'explotació dels cavalls de les galeres i contra la decisió del PP i Vox de perpetuar el patiment dels cavalls de les galeres. Hi han participat més de 200 persones, segons els organitzadors, que han recorregut els carrers del centre de Palma, des del passeig del Born, passant per la Catedral, fins a l'Ajuntament. Durant el camí, s'han pogut sentir lemes com "Mallorca no vols galeres de cavalls" i "Prou ja de maltractament animal", "Calesser, estira tu el carro", "No som racistes, som animalistes", entre d'altres.

Una nina participa en la concentració convocada per Progreso en Verde.

El president del partit animalista, Guillermo Amengual, ha explicat que aquesta concentració respon al fet que, en el darrer ple de l'Ajuntament de Palma, PP i Vox van rebutjar la implantació de les galeres elèctriques a la ciutat, malgrat tenir 250.000 euros dels darrers pressupostos generals de l'Estat en un conveni que es van negar a signar.

"És lamentable que el PP i Vox decideixin perpetuar el patiment dels cavalls de les galeres, sabent tot el que està passant: cavalls en males condicions, que no passen les revisions veterinàries i conductors que duen més passatgers del que es permet...", ha lamentat Amengual.

L'animalista ha censurat que Cort "miri cap a una altra banda. Veurem què diu la justícia del que passa a la ciutat amb el transport de galeres", ha advertit.

stats