Política 10/03/2022

Andreu Manresa es perfila per repetir com a director general d'IB3

"No hi ha un acord, però sembla que anirà per aquí", apunten fonts del Pacte

2 min
El director general d'IB3, Andreu Manresa.

PalmaEl nom d'Andreu Manresa sona amb força per repetir en el càrrec de director general d'IB3 fins al 2027, tal com ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Així i tot, segons fonts del Pacte, "no hi ha un acord encara, la negociació no està tancada". El PSIB s'ha mostrat partidari en tot moment de mantenir Manresa en la direcció de l'ens públic, posicions contràries a les de MÉS per Mallorca i Unides Podem, que volen fer una renovació total de l'organigrama.

El Pacte es va donar 15 dies més de marge per negociar tant la direcció d'IB3 com de l'Oficina Anticorrupció, un termini que acaba el pròxim dilluns. Si no hi hagués un acord, tant Manresa com l'actual directora en funcions d'Anticorrupció, Belén Méndez, continuarien de manera interina.

Aquest dijous els partits que conformen el Govern tornaran a seure per seguir les negociacions, però "tots els camins apunten a Andreu Manresa", expliquen les fonts. Una de les grans raons per les quals MÉS i UP sembla que cediran en la direcció general és el procés d'internalització dels informatius de la televisió pública. "Internalitzar és fer un model de televisió, i hi ha una persona -Manresa- que hauria d'acabar el procés", assenyalen les mateixes fonts. A canvi, com ha pogut saber aquest diari, el PSIB cedirà en la renovació d'alts directius de la cadena, com els directors de ràdio o d'informatius.

D'altra banda, en el cas de l'Oficina Anticorrupció, el nom que sona amb més força damunt la taula és el de Tòfol Milán, ex-alt càrrec del govern socialista de Francesc Antich. Aquest fet és el que provoca una certa desconfiança a MÉS i UP. "Hi ha diversos noms damunt la taula, tenim fins dilluns per negociar, i tres dies en política són molts", indiquen des del Pacte.

stats