Política 18/02/2022

Sol·liciten la compareixença urgent de la directora en funcions d'Anticorrupció per haver arxivat la vacunació de càrrecs públics

"L'ètica en la gestió pública no ha de caducar", critica la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp

Miquel Crespí
1 min
La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, aquest divendres

PalmaCiutadans ha registrat aquest divendres la sol·licitud perquè la directora en funcions de l'Oficina Anticorrupció de les Illes Balears (OAIB), María Belén Méndez, comparegui d'urgència desrpés d'arxivar les investigacions contra la vacunació irregular de càrrecs públics del Govern i del Consell de Mallorca. El tancament de la investigació, però, no s'ha produït pel resultat de les indagacions, sinó perquè s'han incomplert els terminis per tramitar el procediment.

"No es pot tancar en fals com s'ha fet; l'ètica en la gestió pública no ha de caducar", ha afirmat aquest divendres la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, en una roda de premsa. "El PSIB va negociar amb MÉS i Podem una auditoria sobre el tema quan s'arribàs al 70% de vacunació, i no s'ha fet", ha continuat.

Per la seva banda, el PP registrarà un canvi de pregunta per al ple del Parlament del pròxim dimarts per demanar "què opina el Govern" sobre l'arxivament de la investigació, segons ha confirmat a l'ARA Balears el portaveu popular, Antoni Costa. "És terrible que s'arxivi una denúncia per caducitat i que, a més, sigui aquesta", ha destacat el portaveu, que ja ha avançat que el partit veu "amb bons ulls" la sol·licitud de compareixença proposada per Ciutadans.

stats