Política 05/06/2020

Amplien el termini per sol·licitar subvencions per a la instal·lació de plaques solars

Els interessats podran demanar l'ajuda fins al 18 de desembre de 2020

Ara Balears
1 min
Fomentar l’ús de l’energia solar és una de les polítiques públiques que alguns ajuntaments estan posant en marxa.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat, a instàncies de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, la modificació de la convocatòria pública de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica adreçada a particulars, entitats sense ànim de lucre, petites i mitjanes empreses i associacions empresarials.

Aquesta modificació es concreta en l’ampliació del termini perquè les persones o empreses que hagin sol·licitat aquesta subvenció puguin justificar la inversió que han realitzat per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum. En aquest sentit, el termini en què inicialment estava previst finalitzar, el 30 de setembre del 2020, s'ampliarà fins al 18 de desembre d'enguany.

Amb aquesta modificació, el Govern balear pretén donar resposta a la necessitat de cobrir el període en el qual varen quedar suspesos els terminis administratius per a la tramitació d'aquestes sol·licituds, a conseqüència del decret d'estat d'alarma ocasionat per la crisi sanitària del covid-19.

Així, d'acord amb aquesta modificació, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest divendres, han recordat que totes les inversions objecte de la sol·licitud s’han de dur a terme en l'àmbit territorial de les Illes Balears i s’han de fer dins el període que va des del dia de la presentació de la sol·licitud fins al termini que fixi la resolució d’atorgament i que no pot ser superior al 18 de desembre de 2020. Així, es computa com a data de sol·licitud la d’entrada en el Registre de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, en les seves delegacions o en qualsevol dels llocs que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015.

stats