MÉS per Mallorca
Política 15/10/2023

Alzamora lamenta les "polítiques de retrocés" en els primers 100 dies del govern del Consell de Mallorca

El portaveu ha lamentat el discurs negacionista del pacte PP-Vox pel que fa al canvi climàtic

ARA Balears
2 min
El portaveu del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha lamentat l'acceleració de "polítiques de reculada" en els primers 100 dies del pacte PP-Vox a la institució insular. En una nota de premsa, coincidint amb els primers 100 dies de govern de Llorenç Galmés al capdavant del Consell, el portaveu de MÉS a la institució insular, Jaume Alzamora, ha lamentat que s'hagin accelerat "les polítiques de retrocés". Segons Alzamora, al president del Consell "li han bastat tres mesos per començar a recórrer el camí de la involució i demostrar sense pal·liatius la seva submissió als postulats rancis i retrògrads dels seus socis de govern i que ja impregnen la gestió diària a la institució insular".

En aquest sentit, el portaveu ha censurat "els discursos de la negació del canvi climàtic i la reversió de les mesures per combatre'l", així com "l'eliminació de l'estructura institucional per combatre la violència de gènere o defensar el col·lectiu LGTBI" i "reviure el conflicte lingüístic", que –segons ha opinat– han marcat l'inici del mandat de Galmés. Alzamora ha criticat també l'intent del PP de "reviure un model territorial basat en l'ampliació de carreteres" i els anuncis d'ampliar carrils a la via de cintura i la carretera de l'aeroport. "Amb els seus anuncis, el PP deixa clar que el seu model és el de més cotxes, més trànsit, més contaminació i més consum de territori".

Això sí, el president Galmés, ha dit Alzamora, "sí que ha tingut temps en aquests 100 dies per fer contents els neofranquistes que li donen suport i en breu catalogarà i protegirà el monòlit de la Feixina". Davant aquest panorama, el portaveu de MÉS ha animat Galmés a "arromangar-se i treballar". Segons Alzamora, "Mallorca té per endavant encarar el problema de la saturació turística i impulsar una transformació econòmica que permeti retenir talent per generar ocupació de qualitat en l'empara de nous sectors".

stats