Partit Popular

Álvarez de Toledo anuncia que va votar en blanc al TC: "És una impúdica politització del tribunal"

L'exportaveu del Partit Popular al Congrés acusa Génova de "maniobres indesitjables" contra Ayuso

3 min
Partit popular Cayetana Álvarez  de Toledo

MadridNo només diputats del PSOE i Unides Podem van trencar la disciplina de vot en l'elecció del polèmic candidat del PP, Enrique Arnaldo, com un dels nous magistrats del Tribunal Constitucional. Cayetana Álvarez de Toledo, exportaveu del Partit Popular al Congrés, ha anunciat que ella va votar en blanc. "Va ser un espectacle desolador i contraproduent per al PP. Un no pot exigir que hi hagi una despolitització del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i alhora participar en una impúdica, activa i pública politització del Tribunal Constitucional", ha expressat en una entrevista a El Mundo aquest diumenge.

Així doncs, a la llista de noms que formaven part dels onze parlamentaris que no van donar suport a Arnaldo (va rebre 232 vots, de 243 possibles) s'hi afegeix el d'Álvarez de Toledo. Abanderada de practicar "el normal exercici de la personalitat pròpia dins d'un partit polític", durant l'entrevista també titlla "d'autèntic escàndol" que el Congrés de Diputats decidís establir el vot telemàtic en un moment en què la pandèmia està controlada. "Es va fer per limitar i restringir la llibertat i el secret de vot dels diputats. És un abús", afirma.

Álvarez de Toledo no s'ha limitat a expressar el seu desacord amb el paper dels populars en l'elecció dels nous magistrats del TC, sinó que ha tornat a deixar clar que la seva destitució l'estiu passat com a portaveu del partit al Congrés va ser fruit d'una "política indesitjable i maniobres indesitjables" dins de la direcció del partit amb seu al carrer Génova, que assegura que van estar "orquestrades" pel secretari general del PP, Teodoro García Egea. "La seva manera d'entendre la política és un «aquí mano jo» cru i brutal", apunta Álvarez de Toledo, que l'acusa "d'haver imposat una vigilància soviètica que neix d'un pueril i injustificat afany de control absolut". "Va practicar el mòbing, el bullying i l'assetjament impúdic a través dels seus alfils i mitjans", sentència.

Per a l'exportaveu popular a la cambra baixa espanyola, aquesta estratègia perjudica Pablo Casado. "No és veritat que aquesta manera de dominar i sotmetre el partit, de subjugar-ne les estructures, beneficiï Pablo Casado. Això és fals", assevera, i explica que el mateix Casado li va reconèixer que "havia donat tot el poder a García Egea". "Mai ho hauria dit Aznar sobre Cascos, ni Rajoy sobre Acebes", diu.

En defensa d'Ayuso

"Alguns mètodes que es van practicar amb mi, els reconec amb Ayuso", assegura Álvarez de Toledo. En un moment en què Isabel Díaz Ayuso manté la pressió sobre la direcció estatal per avançar el congrés del partit a Madrid, previst per a finals del primer semestre de l'any vinent, Álvarez de Toledo creu que qualsevol "atac contra ella és un bumerang directe contra Génova, que deixa en evidència les inseguretats que pot tenir [la direcció del PP] sobre ella [Ayuso] o sobre el que pot suposar". I adverteix que la diferència és que "la posició d'Ayuso és enormement més important al tauler polític nacional que la seva [la d'Álvarez de Toledo]".

Álvarez de Toledo també afirma que dona tot el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid perquè lideri el Partit Popular madrileny. "Té tota la lògica del món que la persona que ha arrasat" en les últimes eleccions de la Comunitat de Madrid [les del 4 de maig] i "gràcies a la qual el PP té l’oportunitat de ser l'alternativa, presideixi el partit de la seva comunitat".

Precisament, qui aquest diumenge també ha parlat sobre el futur del Partit Popular madrileny és l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que també s'erigeix en possible candidat a liderar el partit a la comunitat madrilenya. Preguntat sobre si té pensat oficialitzar la seva candidatura, com ha fet Ayuso, Almeida ha preferit tirar pilotes fora: "Hi ha un calendari i el congrés [del partit] no és a prop. Jo ara m'he d'ocupar dels problemes dels ciutadans, que volen que deixem de parlar de nosaltres", ha dit en una entrevista a La Vanguardia.

Qui també ha llançat un missatge d'unitat és el líder del Partit Popular, Pablo Casado, que des de Castella-la Manxa ha passat de puntetes sobre les pugnes internes del partit. "Nosaltres hem de pensar en gran. Hem de fer la nostra", ha dit Casado aquest diumenge.

stats