Política 16/06/2020

Alaior preveu parcel·lar la platja de Son Bou si hi detecta una "elevada pressió humana"

Mentrestant, els socorristes seran els encarregats d'informar els banyistes de les normes

Ivan Martin
2 min
La platja de Son Bou és la més gran de Menorca en extensió i una de les més visitades pels turistes.

AlaiorEls batles de Menorca es mostren confiats amb vista a la temporada turística quant a l'aforament de les seves respectives platges. La idea generalitzada que davallarà el nombre de visitants no implica que es puguin produir episodis de certa aglomeració en alguns dels arenals més demandats per part dels turistes. Conscients d'aquesta idea, l'Ajuntament d'Alaior ha decidit que parcel·larà la platja de Son Bou, "sempre que hi constatem una elevada pressió humana", segons afirma el batle, José Luis Benejam.

Cal remarcar que la platja de Son Bou és una de les més visitades a l'estiu pels turistes. Si s'hi concentrassin moltes persones, Benejam té clar que no li tremolarà el pols: "Estem preparats per a qualsevol eventualitat i actuarem si és necessari. La salut de les persones és una prioritat i, si la pressió humana és elevada, procediríem a parcel·lar l'arenal". Alaior ha estat l'únic municipi de Menorca a reconèixer públicament la possibilitat de delimitar un espai determinat per als banyistes, amb l'objectiu de prevenir els contagis de covid-19.

D'altra banda, Benejam recorda les mesures que s'han adoptat des del Consistori per informar els ciutadans dels protocols de seguretat a les platges. En aquest sentit, explica que a Son Bou i Cala en Porter "s'han habilitat cartelleria i senyalització per detallar les normes a seguir i les obligatòries. Les platges d'Alaior són segures, situades en un paratge natural que permet gaudir sense cap mena de preocupació".

El servei de socorrisme també desenvoluparà tasques informatives, però l'Administració local no descarta reforçar l'operatiu amb una sèrie d'informadors quan augmenti l'afluència de banyistes. La platja de Son Bou és la més gran de Menorca, amb gairebé dos quilòmetres i mig d'arena, i és una de les més freqüentades a causa dels nombrosos serveis turístics i d'oci que ofereix la urbanització.

stats