Política 13/12/2023

Els ajuts BGreenMenorca arribaran a 73 projectes de sostenibilitat

La convocatòria del 2023 ha rebut un total de 138 sol·licituds per un import d'1,9 milions d'euros

Iván Martín
2 min
Imatge d'un dels establiments subvencionats.

MAÓL'Agència Menorca Reserva de Biosfera concedirà un total de 73 ajuts BGreenMenorca 2023 a empreses turístiques. Es tracta d'iniciatives d'eficiència i sostenibilitat i el valor subvencionat representa el 75% del cost de l'actuació, fins a un màxim de 15.000 euros per projecte. Aquests cobriran els 450.000 euros amb què estava dotada la convocatòria d'enguany, amb fons procedents del Consell.

Les sol·licituds per part del sector turístic han estat, però, moltes més. En total, la convocatòria de 2023 ha rebut un total de 138 sol·licituds per un import d'1,9 milions d'euros, que superen amb escreix la dotació dels ajuts. L'any 2022 el nombre de sol·licituds de la primera convocatòria va ser de 72, per un import de 777.000 euros. Les ajudes permetran a les empreses turístiques de l'illa l'execució d'un ampli ventall d'actuacions per a millores en gestió i pràctiques sostenibles i per reduir l'impacte de la seva activitat sobre el medi de la Reserva de Biosfera de Menorca. Entre elles, reduir la contaminació lumínica, reduir la generació de residus i millorar-ne la gestió en origen, millorar l'eficiència energètica i hídrica i gestionar les zones verdes de manera sostenible.

Entre les empreses objecte de la concessió hi ha bars i restaurants, allotjaments turístics com hotels, apartaments i agroturismes, així com establiments de turisme actiu. La convocatòria preveia cinc línies d'actuació, cadascuna d'elles dotada amb 90.000 euros. La primera convocatòria dels ajuts BGreenMenorca per a empreses turístiques es va impulsar l'any 2022 amb 450.000 euros procedents de l'Impost de Turisme Sostenible del Govern balear. L'èxit va propiciar que a principi d'aquest any el Consell obrís una segona convocatòria dotada amb 450.000 euros i finançament propi. Els ajuts s'emmarquen en el programa BGreenMenorca Desenvolupament de l'Ecoturisme a Menorca, impulsat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell per fomentar un turisme més conscient i corresponsable amb el manteniment dels valors de la Reserva de Biosfera, en línia amb el que preveu el Pla d'acció.

stats