Política 28/10/2020

Els ajuntaments del Llevant de Menorca regulen els patinets elèctrics i preveuen multes de fins a 500 euros

Maó, es Castell i Sant Lluís unifiquen l'ordenança per homogeneïtzar criteris

Ivan Martin
1 min
La proliferació de patinets elèctrics ha obligat a les institucions menorquines a prendre mesures per a regular el seu ús.

MaóEls ajuntaments de Maó, es Castell i Sant Lluís aprovaran una normativa conjunta per regular la circulació dels anomenats vehicles de mobilitat personal, una iniciativa que se centra en la voluntat de les administracions de controlar la proliferació de patinets elèctrics. Les sancions oscil·len entre els 100 euros les més lleus i 500 euros les molt greus, com ara no disposar d’assegurança de responsabilitat civil o l’excés de velocitat.

El regidor de Tributs de l’Ajuntament del Castell, Oscar Gómez, explica que la normativa sorgeix de la necessitat de regular una situació que actualment es troba en un buit legal: “La idea és coordinar a la zona del Llevant de l’illa unes ordenances homogènies per mantenir els mateixos criteris. Cal reforçar les alternatives de mobilitat i pacificar els espais per a vianants”. En la mateixa línia s’expressa el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó, Manuel Lora: “Hem detectat diverses incidències entre patinets amb ciclistes o persones a peu i volem protegir el vianant impedint la circulació d’aquests dispositius per zones per a vianants i reduint la velocitat permesa”.

Els consistoris de Maó i Sant Lluís aprovaran aquesta setmana les ordenances, mentre que el del Castell ho farà pròximament. La normativa prohibeix circular per les voreres, zones per a vianants i sòls de pavès. També es prohibeix la circulació en sentit contrari als vehicles i als carrils bici no es podran superar els 20 quilòmetres per hora. D’altra banda, es requerirà l’ús d’un casc homologat, elements reflectants i un timbre, disposar d’assegurança de responsabilitat civil i tenir 15 anys o més.

stats