Política 11/10/2022

L'Ajuntament de Palma incorpora drons en la lluita contra els moscards

El nou contracte de 662.277 euros afegeix 17 persones a l’equip dedicat a la prevenció de plagues

Patrícia Segura
1 min
El nou contracte de plagues incorpora els drons en la lluita contra els moscards.

PalmaLa regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, ha explicat aquest dilluns el nou contracte de prevenció de plagues de l’Ajuntament de Palma, que s'ha aprovat a la Junta de Govern. Entre les millores, s'han incorporat drons per controlar la presència de moscards, especialment a zones inaccessibles. Així mateix, s'amplia amb fins a 17 persones l’equip dedicat a la prevenció de plagues.

Aquest nou contracte, que surt a licitació per un import de 662.277 euros anuals, suposa un increment pressupostari d’un 20% respecte del contracte anterior, amb un pressupost de 550.000 euros anuals.

També s'implementa un nou servei d’informació, supervisió i assessorament als ciutadans, que permetrà contribuir a eliminar plagues que no estan presents a la via pública. En aquest sentit, cal recordar que la meitat de les queixes ciutadanes que arriben a l’Ajuntament tenen el focus en els espais privats.

A més, per primera vegada el nou contracte valorarà amb un 7% aquelles empreses que introdueixin paràmetres d’investigació científica. Així, el contracte surt ara a licitació per tres anys.

stats