Política 13/06/2019

Forn ja és a Barcelona per poder prendre possessió com a regidor

El cap de llista de JxCat passarà la nit a Brians 2 i demà serà traslladat a l’Ajuntament

N. Orriols
2 min
Les diferències estratègiques de les defenses afloren en l'arrencada de les declaracions de Junqueras i Forn

BarcelonaL’exconseller d’Interior i cap de llista de JxCat a Barcelona, Joaquim Forn, ha arribat a la presó de Brians 2 aquest dijous quan passaven pocs instants de la 13 hores, dos dies abans de prendre possessió com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona. La Guàrdia Civil l’ha traslladat des de Soto del Real (Madrid) en un cotxe logotipat escortat per un segon vehicle del mateix cos, i a últim moment s’hi ha afegit un cotxe dels Mossos d’Esquadra.

Fonts del Ministeri de l’Interior han detallat que el trajecte ha arrencat a primera hora del matí i s’ha fet amb una “conducció especial i directa" fins a Brians 2, centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris catalans i espanyols. Forn farà nit a la presó catalana i demà els mossos el traslladaran a l’Ajuntament de Barcelona per fer els tràmits per prendre possessió de l’acta de regidor. Forn haurà de tornar de nou al centre penitenciari i l'endemà assistirà al ple de constitució.

El Tribunal Suprem va autoritzar dimarts la seva petició per acudir a la presa de possessió. El retorn a Soto del Real s'ha de produir dissabte mateix "sense dilacions", tal com va ordenar el Suprem. Un posicionament que ha ratificat aquest dijous el tribunal després que Generalitat remeté una comunicació en què demanava a la sala que Forn es quedés ja a una presó catalana, Lledoners, perquè ja s'ha acabat el judici.

En l'escrit del Tribunal Suprem, la sala presidida per Manuel Marchena insisteix que l'autorització es circumscriu “exclusivament” a la presentació de la documentació el dia 14 i l’assistència al ple. “No legitima la presència de Forn en qualsevol fòrum ni institució pública o privada, diferent de la corporació municipal”, insisteix l'alt tribunal.

Forn ha estat destinat al mòdul d’ingressos de Brians 2, com tots els interns que arriben al centre en el marc d’un trasllat penitenciari. Segons fonts del Departament de Justícia, el regidor electe de JxCat estarà en una cel·la individual. Al llarg d’aquest dijous, serà visitat pels serveis mèdics del centre i tindrà permís per trucar la família i rebre visites, segons recull el reglament.

stats