Política 05/02/2018

Aina Maria Aguiló deixa el PP i ja festeja "altres partits"

L'exdiputada va ser una de les que més sovint va plantar cara al moviment dels docents i en favor de la llengua catalana

Jaume Ribas
2 min
La precandidata Aina María Aguiló dirigint-se a la seu del PP per entregar els avals.

PalmaL'exdiputada del Partit Popular Aina Maria Aguiló ha anunciat aquest horabaixa que es dona de baixa com a militant del que fins avui ha estat el seu partit. Aguiló ha registrat la baixa a la seu dels conservadors a Palma.

"Me'n vaig del PP però no de la política", diu la carta que ha enviat als mitjans de comunicació. A més, l'exdiputada ha concretat a l'ARA Balears que ja ha mantingut "xerrades amb diferents dirigents" d'altres partits per integrar-s'hi. Tot i que no ha volgut avançar amb quines forces polítiques està mantenint contactes, Aguiló ha dit que d'aquí a un mes anunciaria la seva incorporació a les files d'un altre partit. Quan se li ha demanat per la possibilitat que esdevingui afiliada de Ciutadans, l'exdiputada s'ha limitat a reconèixer que "el ventall d'opcions no és gaire ample".

Dures crítiques

Aguiló se'n va emetent dures crítiques cap als que fins avui eren els seus companys de partit. Segons que denuncia, "el PP torna deu anys enrere" pel que fa a la seva posició en temes com la política lingüística. Per a Aguiló, el president del partit, Biel Company, "no va estar a l'altura durant el debat sobre l'estat de la comunitat autònoma" i tampoc està fent "una bona oposició". "El PP es posa de perfil en temes molt importants", assegura l'exdiputada.

Aina Maria Aguiló va fer costat a José Ramón Bauzá en el procés de primàries contra Biel Company. Tot i això, l'exdiputada tampoc s'ha reprimit a l'hora de criticar el senador Bauzá. "No vull rodejar-me com J. R. Bauzá de persones que et mesuren pels teus resultats electorals", explica a la seva carta.

Més baixes

Segons que ha explicat a l'ARA Balears, la baixa d'Aina Maria Aguiló no serà l'única que es produirà al PP balear. "Hi ha i hi continuarà havent un degoteig constant", afirma.

Per a l'exdiputada, "hi ha una manca d'atenció total a la militància" perquè "el PP no trepitja el carrer i, si ho fa, és només en temps d'eleccions". A més, Aguiló ha retret a Company que "no coneix el partit" i que no hagués integrat "sensibilitats diferents de la seva".

Una carta dura

La carta que ha enviat Aina Maria Aguiló (vegeu-la al document adjunt) és plena d'acusacions i retrets a la manera de funcionar del partit i a la seva actual direcció, a més de comentaris generals sobre la política illenca.

"Els partits tradicionals tenen un discurs ranci i buit de contingut, amb fidelitats mutants segons les opcions de cadascú", diu la missiva, que també critica el PP per "mirar cap a un altre costat" i deixar "votants orfes políticament".

Seguint en la línia de confrontació amb el mallorquinisme i els defensors de la llengua pròpia de les Illes Balears, Aguiló ha denunciat que "el 'procés' ja ha començat a Balears, els afrancesats d'aquí són pitjors que els independentistes catalans, amb el seu complex de germans menors han demostrat ser-ho més".

La carta de baixa del PP d'Aina Maria Aguió
stats