Política 12/11/2018

Aina Díaz lidera una candidatura a les primàries de Podem que no vol fer la competència a Yllanes

L'exmilitant d'Esquerra Unida es presenta per ser la número 2 del projecte i augmentar, així, "la pluralitat" de la llista oficialista

Jaume Ribas
1 min
D'esquerra a dreta, Gerardo Costea, Aina Díaz, Pedro Deltell i Mar Mas, tots ells membres de la llista Sumant Equips Podem.

PalmaAquest mes, Podem confeccionarà les seves llistes a les principals institucions de les Illes Balears a través d'un procés de primàries. Els oficialistes d'Amb Totes Podem, liderats al Parlament per Juan Pedro Yllanes, imposaran sense problemes els seus candidats, però tindran competència. L'advocada Aina Díaz, exmilitant d'Esquerra Unida, ha armat la candidatura Sumant Equips Podem, que no pretén enfrontar-se a Yllanes, sinó fer més plural la llista de Podem al Parlament.

Sumant Equips Podem dona suport a Yllanes com a cap de llista, però intentarà que, entre la resta de candidats amb aspiracions de ser diputats, no només hi hagi els afins a l'exjutge, sinó que també n'hi hagi d'altres. Per això, Díaz assegura que Amb Totes és "l'equip de l'aparell i d'una part de l'executiva", mentre que Sumant Equips s'ha construït "consultant amb la militància".

Tot i això, Díaz assenyala que la seva intenció no és enfrontar-se als oficialistes i, precisament per això, només ha presentat candidats al Parlament i no als ajuntaments ni als consells insulars. A més, Sumant Equips Podem vol demostrar que el partit "té banqueta" i que hi ha més gent preparada per ocupar càrrecs públics que la que fa part de la candidatura liderada per Yllanes. A més de Díaz, que és advocada, conformen la llista de Sumant Equips Podem l'investigador de la UIB Gerardo Costea, la comunicadora i periodista Mar Mas i el productor audiovisual Pedro Deltell.

stats