Política 10/04/2018

La republicana Agustina Vilaret ja és diputada al Parlament

És regidora d'Esquerra Oberta de Bunyola, membre del Consell Polític d'Esquerra Republicana i, ara, parlamentària del grup parlamentari de MÉS per Mallorca

Jaume Ribas
2 min
Vilaret ha promès el seu càrrec respectant "el dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur".

PalmaAgustina Vilaret González ha pres possessió del càrrec de diputada del Parlament dins el grup de MÉS per Mallorca en substitució de David Abril, que recentment va renunciar al seu lloc. Vilaret és militant d'Esquerra Republicana (ERC) i membre del seu Consell Polític, a més de regidora de la coalició Esquerra Oberta de Bunyola.

Vilaret ha promès el seu càrrec "per imperatiu legal" i respectant "el dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur" i "els drets humans". A més, ha dit que treballarà amb "esforç i dedicació" i s'ha compromès a "escoltar la gent".

En la seva presa de possessió, l'han acompanyada un grup de familiars i amics i també alguns càrrecs de MÉS per Mallorca que no són normalment al Parlament, com ara el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, o alguns regidors com Aina Sastre, d'Alaró, o Rafel Sedano, de Calvià.

Membres de MÉS i amics i familiars de la nova diputada l'han acompanyat en la seva presa de possessió.

El càrrec de portaveu de MÉS per Mallorca que ocupava David Abril serà assumit pel diputat Josep Ferrà ja que, amb l'entrada de Vilaret, s'ha ajustat el repartiment de tasques del grup parlamentari.

Diputada d'ERC

Agustina Vilaret no és membre de MÉS per Mallorca, tot i que s'incorpora al grup parlamentari d'aquesta formació. El motiu d'això és que el partit de la bunyolina, Esquerra Republicana, va abandonar la coalició ecosobiranista després de les diferències entre l'antiga direcció republicana, capitanejada per Joan Lladó, i els membres de MÉS. Tot i això, Vilaret, que havia estat elegida en primàries i era crítica amb Lladó, s'ha mantingut des del 2015 a les llistes de MÉS i, ara, ha entrat a formar part del Parlament després de les renúncies de dos dels diputats elegits, Margalida Capellà i David Abril.

El president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Mateu Matas 'Xurí', ha dit que la nova diputada té "tot el suport i tota la confiança" del partit i li ha desitjat "sort i encerts". Els membres d'ERC i de MÉS s'han pronunciat a favor d'una nova entesa entre els dos partits amb vista als comicis del 2019, però encara no hi ha hagut converses formals ni s'ha fet cap avanç rellevant en aquest sentit.

stats