Animals de companyia
Política 28/09/2023

Agricultura diu que no controlarà que es compleixi la part dels mascotes de la Llei de benestar animal

Aquest divendres entra en vigor la nova llei

ARA Balears
2 min
El Govern espanyol ha aprovà l'any passat la Llei 9/2022, de 30 de juny, de protecció dels animals domèstics.

PalmaEl conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha assegurat aquest dijous en una roda de premsa que el Govern no "controlarà" que es compleixi la part dels animals de companyia de la Llei de benestar animal que entra en vigor aquest divendres. Simonet ha assegurat que no destinaran recursos a "patrullar per les Illes per comprovar si els propietaris dels animals compleixen la normativa". En aquest sentit, ha explicat que només actuaran en el cas que es rebin denúncies.

Simonet ha remarcat que no estan d'acord amb molts dels punts que estableix la llei i asseguren que molts d'aquests suposen "una invasió de les competències generalitzades". A més, ha denunciat que aquesta nova llei suposarà un increment significatiu de la càrrega administrativa i no s'ha fet cap canvi ni ampliació de personal per suportar aquestes noves funcions i atribucions que haurà de dur a terme el personal d'administració.

Davant els dubtes i problemàtiques, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha elaborat una pàgina web on es poden consultar tots els canvis en la nova llei i descobrir què inclou la normativa actual, així com una guia que aborda les qüestions i respostes que més dubtes han generat, i el calendari d'aplicació.

"És una llei necessària, però genera alguns dubtes"

El Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears (Covib) ha defensat que la nova Llei de benestar animal és "necessària", però que genera "incerteses i preocupacions" en aspectes com l'eutanàsia, les colònies felines o l'intrusisme. Asseguren que és una clara passa endavant pel que fa a la protecció dels animals, però han criticat la complexitat de la normativa.

En una roda de premsa han mostrat la seva preocupació per l'aplicació de l'eutanàsia perquè "compromet seriosament la qualitat de vida de l'animal". A més, també han criticat que no s'hagi creat la figura d'un veterinari municipal, cosa que farà que els pocs que hi ha arreu de les Balears es vegin "molt condicionats".

stats