Política 12/06/2015

La Moncloa avisa que impugnarà una hipotètica Agència Tributària pròpia al País Valencià

El govern espanyol aconsella al futur nou govern que miri l'actuació estatal amb Catalunya

Joan Rusiñol
1 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la Moncloa. EFE

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat aquest divendres el Partit Socialista del País Valencià, Compromís i Podem que el govern de Mariano Rajoy impugnarà al Tribunal Constitucional una eventual Agència Tributària pròpia. Aquest és un dels acords inclosos a l'Acord del Botànic, que les tres formacions, que avancen per construir un govern d'esquerres a la Generalitat, van signar aquest dijous.

La Moncloa creu que això seria excedir-se en les competències marcades a l'Estatut de l'autonomia i que, per tant, si s'acaba portant a terme l'Estat la recorrerà perquè considera que seria inconstitucional. És a dir, que seguiria el mateix camí que ha pres aquest divendres en demanar al Tribunal Constitucional la impugnació de diversos preceptes de la llei que recull estructures d'estat a Catalunya en cas d'una declaració d'independència. "És un referent clar", ha subratllat la portaveu governamental.

Santamaría ha recordat que la llei no és optativa i obliga tothom, com, per exemple, en el cas del dèficit autonòmic i municipal. Ha fet una crida especialment al PSOE, que està tancant pactes de govern amb partits més a la seva esquerra i nacionalistes, perquè no faci aliances que "debilitin" la recuperació econòmica.

stats