Política 18/02/2020

Afiliats d'El Pi cerquen 310 signatures per convocar un congrés extraordinari

Diverses juntes locals reclamen una renovació urgent de les estructures del partit

Ara Balears
1 min
Els tres diputats d'El Pi, Lina Pons, Josep Melià i Jaume Font, aquest dimarts en el Parlament

PalmaDiferents comitès locals d'El Pi han començat la recollida de 310 signatures d'afiliats perquè el partit faci abans de l'estiu un congrés extraordinari i renovi tota la direcció. "Creim que aquesta és l'única alternativa per garantir la continuïtat d'un projecte que vol representar el centre autonomista balear i tots els ciutadans d'aquesta terra", s'afirma a la sol·licitud de congrés extraordinari a la qual ha tingut accés l'agència Efe.

Els estatuts del partit assenyalen que el congrés ordinari s'ha de fer cada quatre anys i, amb caràcter extraordinari, amb l'adhesió d'una tercera part d'afiliats. En aquest darrer cas, la convocatòria correspon al president el dia d'avui, Jaume Font, i no poden passar més de tres mesos des de la sol·licitud de la convocatòria del congrés extraordinari i la seva realització.

En l'escrit promogut per diverses juntes locals ha quedat palès el malestar de part dels afiliats per l'anunci de la renúncia de Font. "Amb la seva dimissió es perd bona part de l'esperit" que va impulsar el naixement d'El Pi i es posa "en dubte la continuïtat" d'aquest projecte polític, exposa l'escrit. Per aquest motiu, s'ha argumentat, la solució passa per "una renovació urgent de les estructures del partit" amb l'elecció democràtica dels dirigents per part dels afiliats en un congrés.

stats