Política 29/03/2015

Els afiliats de Ciutadans creixen un 33% en un mes

La majoria de noves incorporacions són d'exmilitants d'UPyD i el PP

Europa Press
2 min
Albert Rivera durant la seva intervenció

MadridEl nombre d'afiliats de Ciutadans ha crescut un 33% entre l'1 de març, quan eren uns 15.000, i divendres passat, quan van superar el llindar dels 20.000, en part com a conseqüència de la incorporació d'antics militants d'altres partits, sobretot d'UPyD i del PP.

L'1 de març, l'última vegada que es va tancar el cens del partit presidit per Albert Rivera, les dades mostraven que 12.000 dels 15.000 afiliats no procedien de cap partit, i que 1.200 van militar anteriorment a UPyD, uns 1.000 al PP, 300 al PSOE i 800 en formacions regionals i locals.

El secretari d'organització de C's, Fran Hervías, va anunciar divendres a través del seu compte de Twitter que ja són més de 20.000 i va proclamar que "la tercera via a Espanya es diu Ciutadans".

En declaracions a Europa Press, Hervías ha indicat que els repunts més grans en la xifra d'afiliats es van produir a finals del 2013, després de la presentació de Moviment Ciutadà –la plataforma amb la qual Rivera s'ha obert a la política espanyola–, després de les eleccions europees del 25 de maig, i durant aquesta última setmana després de les autonòmiques d'Andalusia.

Segons ha assenyalat, el repunt més fort és el d'aquesta setmana, marcada per uns resultats electorals que donen a C's una important entrada al Parlament andalús i que deixen UPyD fora i havent perdut vots, amb la consegüent crisi en la formació magenta.

A falta de dades sobre quants dels nous afiliats d'aquesta setmana provenen d'UPyD, Hervías ha afirmat que hi ha "agrupacions senceres" que s'han passat a C's. Coincidint amb la celebració de la reunió del consell polític d'UPyD, en què s'han fet evidents les divisions internes i s'ha descartat qualsevol aliança electoral amb C's, Hervías va criticar dissabte en un missatge a Twitter que "alguns segueixin entestats a posar barreres al mar". "Els que pensem igual, tard o d'hora acabarem sumant en el mateix projecte", ha afegit.

stats