Política 13/12/2016

El jutge considera la família Pujol una "organització" dedicada al blanqueig

De la Mata accepta la inhibició del jutge Pedraz i acumula totes les causes sobre la família de l'expresident. Cita Oleguer Pujol a declarar com a investigat el 12 de gener

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El matrimoni Pujol Ferrusola, envoltat pels seus set fills Mireia, Oriol, Marta, Josep, Oleguer, Jordi i Pere, en una fotografia de família de l’any 1986.

MadridL'Audiència Nacional ha decidit crear una macrocausa en contra de la família Pujol-Ferrusola. El jutge José de la Mata ha acceptat la petició del seu company Santiago Pedraz d'inhibir-se de la causa sobre Oleguer Pujol i investigar conjuntament tota la família. De la Mata considera que és "necessari" acumular la causa perquè hi ha "un patró de comportament reiterat durant anys" entre els diferents membres de la família que "apunten elements bàsics d'una organització els perfils definitius dels quals estan sota investigació i pendents de qualificar".

De la Mata afirma que "la família Pujol-Ferrusola ha orquestrat durant anys una estratègia compartida i coordinada per desenvolupar diferents negocis econòmics, generar rèdits, ocultar-los i distribuir-los entre tots d'acord amb criteris establerts per aconseguir el blanqueig dels actius aconseguits". És a dir, els acusa de ser una "organització" dedicada al "blanqueig".

En aquest sentit cita a declarar Oleguer Pujol el pròxim 12 de gener a l'Audiència Nacional per presumpte blanqueig. Un dia abans cita també els fills de l'empresari Javier de la Rosa, Javier i Gabriela, pel mateix delicte.

stats