Política 08/01/2020

Vox es manifestarà diumenge a Palma, Maó, Ciutadella i Eivissa en contra del govern de Pedro Sánchez

Hi haurà concentracions davant els ajuntaments a partir de les 12 h

Maria Llull
1 min
Els dirigents de Vox a les Balears, en una imatge d'arxiu

PalmaEl partit d'extrema dreta Vox participarà diumenge en les concentracions previstes a partir de les 12 h davant els ajuntaments de Palma, Ciutadella, Maó i Eivissa. Les manifestacions estan convocades per la plataforma España Existe arreu de l'Estat, amb menys de 20 seguidors a Facebook i Twitter i de la qual no se n'han difós els membres.

Segons el president de Vox Balears, Jorge Campos, el govern de coalició és "il·legítim" i el partit d'extrema dreta no dubtarà a "acudir als tribunals" en cas que sigui necessari. Sobre la possibilitat d'intentar tombar el nou govern espanyol als tribunals, la diputada de Vox en el Congrés per les Balears, l'advocada Patricia de las Heras, ha respost a l'ARA Balears que "la llei no és clara i és interpretable". "Depèn de qui governa, sempre està a favor seu. I no hauria de ser així per la separació de poders".

Campos ha anunciat que diumenge "hi haurà centenars de milers de persones" manifestant-se a tot Espanya i ha destacat que "tots els constitucionalistes estan convocats diumenge". Sobre l'escassa participació en les protestes davant el Congrés durant la investidura, Campos ha dit que valora positivament "que una sola persona surti amb la bandera" espanyol.

Movimiento Ciudadano Valores en Baleares, Foro Baleares i Mos Movem també han anunciat la seva presència a les concentracions.

stats