Política 13/05/2019

El líder de Vox justifica la retallada de l'Ibanat... i el conseller Vidal el desmunta

"Els dos alts càrrecs de l'Ibanat no cobren sis milions d'euros", explica el responsable de Medi Ambient a Jorge Campos i recorda que la reducció implicaria 150 acomiadaments

Ara Balears
1 min
El president d’Actúa Vox, Jorge Campos, en un acte organitzat per Vox a Lloret en suport “de la tauromàquia i de la unitat d’Espanya” el passat mes d’octubre.

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha contestat per Twitter aquest dilluns el vídeo amb què el dirigent de Vox a les Balears, Jorge Campos, volia justificar les intencions del partit extremista de retallar sis milions d'euros de l'Ibanat, el cos de gestió forestal i lluita contra els incendis del Govern. Tal com va avançar l'ARA Balears, aquesta retallada implicaria, pel cap baix, 150 acomiadaments, perjudicaria la prevenció i la lluita contra els focs i ho faria en un any amb més risc que anys anteriors.

Tot i això, Campos, en un vídeo que recull Vidal en la seva resposta i que circula per WhatsApp, afirma que "a l'Ibanat hi sobren càrrecs polítics, hi sobra estructura política que ens costa molts doblers". Segons el polític d'extrema dreta, el que volen fer "és mantenir els treballadors, millorar-ne les condicions salarials i fins i tot augmentar les plantilles". Davant d'això, el conseller ha contestat: "Hem reduït a la meitat els alts càrrecs de l'Ibanat, de quatre a dos, i no cobren els sis milions d'euros que pretens retallar i que suposaria l'acomiadament de 150 treballadors".

A més, al vídeo Campos assegura que "no és necessari crear estructures per col·locar càrrecs polítics sinó millorar les condicions dels treballadors", però Vidal li recorda el seu passat com a alt càrrec de l'administració de José Ramón Bauzá, que el va nomenar gerent de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible. "Tranquil, Jorge, que el càrrec de gerent de Son Real, el 'xiringuito' que va crear per a tu el PP, ja no existeix", li ha deixat anar el conseller Vidal.

stats