Política 04/07/2019

Traspàs de carteres als nous consellers del Govern

Iago Negueruela ha passat el relleu al vicepresident Juan Pedro Yllanes i també ha agafat les regnes de l'àrea de Turisme de les mans de Bel Busquets

Ara Balears
2 min
Bel Busquets fa el traspàs de la cartera de l'àrea de Turisme a Iago Negueruela.

PalmaEls nous consellers del Govern balear presidit per Francina Armengol han rebut aquest dijous les carteres de les seves respectives conselleries de mans dels predecessors. El primer a fer-ho ha estat Iago Negueruela, que ha donat el relleu al vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius.

Però Negueruela no només ha entregat cartera, sinó que també n'ha recollit. L'exconsellera de Turisme Bel Busquets li ha fet el traspàs de competències amb la regulació del tot inclòs a l'horitzó. "Els nous acords donen continuïtat a les polítiques pactades, com l'impost de turisme sostenible, que ha vingut per quedar", ha dit Busquets durant l'acte.

L'exconsellera ha recordat que la regulació del tot inclòs és un dels acords de Bellver signats pel PSIB, Podem i MÉS, i Negueruela ha subratllat que treballarà en el seu desenvolupament. "Els acords de govern són el full de ruta i hi haurà continuïtat de la feina d'aquests anys", ha indicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball. De fet, Negueruela ha valorat positivament que aquestes tres àrees estiguin juntes a la mateixa conselleria per establir "sinergies".

La futura presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha fet un doble traspàs de carteres. D'una banda, ha donat el relleu a Rosario Sánchez, nova consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors. D'altra banda, ha entregat la seva cartera a Isabel Castro, la nova consellera d'Administracions Públiques i Modernització.

Altrament, l'exconseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca Vicenç Vidal també ha donat el traspàs de carteres al fins ara director general d'Espais Naturals, Miquel Mir i Gual, que passarà a dirigir la Conselleria. "És un honor i una satisfacció que sigui el meu substitut", ha dit Vidal, qui ha afegit que "és la persona més adequada". Per part seva, Mir ha dit que la gestió feta per l'exconseller "deixarà empremta en la història de la preservació ambiental de les Illes", i ha assegurat que continuaran treballant per impulsar polítiques que "ens posin al capdavant".

Així mateix, Vicenç Vidal també ha donat la cartera a Mae de la Concha, que s'encarregarà de la nova Conselleria d'Agricultura, Pesca i Sobirania Alimentària. Sobre el nou repte que li espera, De la Concha ha reconegut la feina feta durant la legislatura anterior i ha assegurat que "anirem més enllà".

stats