CORRUPCIÓ
Política 08/06/2013

El Suprem vol jutjar José Blanco per tràfic d'influències

El jutge assegura que la intervenció de Blanco va ser "determinant"

Ara Balears
2 min

Palma.El jutge que instrueix el cas Campió al Tribunal Suprem (TS), José Ramón Soriano, va demanar ahir a la Sala Penal de l'Alt Tribunal que tramiti el suplicatori que s'ha de remetre al Congrés de Diputats per poder jutjar l'exministre de Foment José Blanco per un delicte de tràfic d'influències. El suplicatori és un tràmit necessari per sol·licitar l'autorització per jutjar un membre del Congrés.

El magistrat ha estimat de manera parcial un escrit de la defensa de José Blanco i ha retirat de la petició de suplicatori el delicte de prevaricació, encara que concreta que aquest punt dependrà del que consideri la Sala de l'Alt Tribunal.

En una interlocutòria feta pública ahir, el jutge assegura que la intervenció de Blanco va ser "determinant" perquè l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat canviàs la seva actitud respecte de la decisió d'atorgar a l'empresari José Antonio Orozco la llicència ambiental necessària per construir una nau industrial, explica Europa Press. "No cal especificar al detall la capacitat d'influir del ministre i alt càrrec del Partit Socialista en una autoritat que pertany a un partit germà, havent encomanat la realització dels contactes a un secretari d'estat del seu departament, Isaías Táboas, que sí que pertanyia al mateix partit que el batle de Sant Boi, el PSC", diu Soriano. L'exministre de Foment ja ha anunciat que recorrerà contra els arguments del jutge.

Segon de la legislatura

Si la petició prospera, el cas es derivarà a la comissió de l'Estatut del Diputat, que serà l'òrgan que valori si proposa concedir el suplicatori a Blanco, pas previ al fet que la Cambra el ratifiqui. Aquest seria el segon suplicatori que es voti en el Congrés aquesta legislatura: al març va donar llum verda al suplicatori sol·licitat pel TS contra el portaveu del PP en la comissió de defensa, el valencià Vicente Ferrer, per un delicte contra la seguretat pública. Fins ara el Congrés ha aprovat 30 suplicatoris i n'ha denegat 13.

stats