Política 20/03/2018

Serret diu que JxCat ha posat "sobre la taula" el nom de Turull com a candidat però després rectifica

ERC nega que la coalició independentista li hagi traslladat formalment aquesta proposta

Ara
2 min
Meritxell Serret: “Ultimem una proposta de llei per protegir i ampliar els espais agraris”

BarcelonaEmbolic aquest dimarts de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. El dia en què Jordi Sànchez defensa el seu recurs al Suprem contra el veto a la seva investidura, Serret ha afirmat a TV3 que "ahir JxCat va posar sobre la taula el nom de Jordi Turull per ser investit, i crec que és bona notícia", ha afegit.

En veure la repercussió de les seves paraules, però, la consellera ha rectificat a Twitter: "Ha estat confusió meva fruit de les publicacions a la premsa. Creia que JxCat l'havia proposat formalment i per això he expressat la meva opinió sobre en Jordi Turull. El candidat és qui proposa JxCat i és Jordi Sànchez", ha dit.

Fonts d'ERC ja havien negat que JxCat els hagués comunicat oficialment que l'exportaveu del Govern serà el nou candidat un cop el Suprem confirmi el veto a Sànchez, tot i admetre que és el nom del qual més s'ha parlat les últimes setmanes. Cal tenir en compte, a part, que la proposta d'un candidat a la presidència l'ha de comunicar el president del Parlament, en aquest cas Roger Torrent, després d'una ronda de contactes amb tots els partits a la cambra.

També el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha negat, a les portes del Tribunal Suprem, que el nom de Jordi Turull ja estigui sobre la taula per ser el pròxim candidat a la presidència de la Generalitat. Ha defensat que s'han "d'avaluar tots els escenaris", però que això no és el mateix que "posar noms sobre la taula"."Si som aquí [al Suprem] és perquè continuen pensant que hi ha opcions perquè Sànchez pugui ser investit", ha subratllat. Ara bé, ha apuntat que "si el jutge ho continua posant difícil -qui resol és un tribunal- haurem de decidir què fem".

Serret ha admès que no sap si la CUP donaria suport a l'eventual investidura de Turull: "Jo no he parlat amb la CUP, no li puc dir si avala o no avala la investidura de Jordi Turull", ha dit. Els cupaires ja han avisat que no entraran a valorar cap nom si el programa de govern que plantegen JxCat i ERC continua sent autonomista.

No confirma la comunicació de la DUI a la UE

Sobre la publicació d''El Periódico' que atribueix a Serret l'enviament d'un correu electrònic a un comissari europeu per comunicar-li la proclamació de la República Catalana -correu que hauria signat com a "ministra d'Agricultura del Govern de Catalunya"-, Serret diu que no és "conscient d'haver enviat una carta al comissari". "No li puc confirmar. Jo no vaig donar ordre ni em consta que ningú ho enviés en nom meu o per part del Govern", assegura.

La consellera ha defensat que ERC sempre ha demanat diàleg. Sobre el seu futur, ha dit que mentre estigui a l'exili "continuarem treballant com puguem". "El Consell de la República és una manera de continuar contribuint a reivindicar el drets dels catalans a decidir el nostre futur", ha afegit.

stats