Política 01/03/2018

Picornell destaca la supressió dels aforaments i la defensa del territori

El president del Parlament ha pronunciat un discurs amb motiu del Dia de les Illes Balears

Ara Balears
1 min
El president del Parlament, Balti Picornell, durant la sessió de dimarts passat.

PalmaEl Parlament s'ha sumat a la celebració del Dia de les Illes Balears amb un acte a la sala dels passos perduts en què diversos alumnes de les quatre illes han llegit fragments de l'Estatut d'Autonomia i el president del Parlament, Balti Picornell, ha pronunciat un discurs.

En el text, Picornell ha destacat que "els ciutadans han augmentat el seu nivell d'exigència" respecte dels polítics i que, per tant, els diputats s'han "d'apropar a la ciutadania". En aquesta línia, ha destacat el "pas important" que suposa la iniciativa que ja està en tràmit per eliminar els aforaments, "que generen un greuge comparatiu amb la resta de la societat".

Així mateix, el president del Parlament ha destacat altres lleis aprovades a la cambra, com ara la Llei de fosses, i l'esforç per restablir la memòria democràtica. Picornell també ha agraït la feina dels diputats de tots els grups i ha recordat algunes lleis aprovades per consens, com ara la Llei del tercer sector.

Finalment, Baltasar Picornell ha fet referència al territori a l'autogovern: "això, la definició d’un nou model territorial i un aprofundiment de l’autogovern a través de la reforma de l’Estatut, hauria de garantir les nostres aspiracions com a poble", ha assegurat. També ha citat uns versos del poeta manacorí Guillem d'Efak: "No necessitem cap pares / que ens duguin de la mà. / No som nins de mel i sucre / i ens sabem governar".

stats