Política 21/07/2020

Patricia Gómez: "El Govern no pot assumir el cost de finançar les mascaretes"

La consellera de Salut assegura que estan garantides per al personal sanitari i que es treballa per identificar persones vulnerables que les necessitin

Maria Llull
2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha reconegut aquest dimarts en el ple extraordinari del Parlament que "el Govern no pot assumir el cost de finançar les mascaretes" gratuïtes per als ciutadans, ara que són obligatòries independentment de la distància de seguretat. Gómez ha respost a una pregunta de la diputada del PP, Tània Marí, i ha assenyalat que l'Executiu no pot assumir aquesta mesura "per a totes les persones, en qualsevol situació", després de "la inversió que ha suposat la pandèmia".

Gómez també ha indicat que el subministrament de mascaretes està garantit "per al personal sanitari" i ha comentat que es treballa per identificar "les persones vulnerables que les necessiten i no en poden disposar".

Per la seva banda, Marí ha acusat el Govern de gastar "15 milions d'euros en 200 alts càrrecs" mentre que no té doblers per finançar les mascaretes, mesura que el PP "proposa fa mesos". A més, la diputada popular ha criticat "la improvisació" i els canvis de criteri de l'Executiu d'Armengol amb temes com l'ús obligatori de la mascareta o la quarantena dels viatgers arriben a les Balears procedents de zones de risc. "El Govern està preocupat pel titular i la imatge, i la improvisació com a norma genera alarmisme. La seva gestió es basa en contínues rectificacions, disculpes, imposicions, prohibicions i mitges veritats", ha dit, a més de criticar que no hi hagi "controls efectius als passatgers" que arriben d'altres territoris de l'Estat. Marí ha recordat que, quan es varen tancar els ports i aeroports el passat març, hi havia 92 contagis a les Balears, mentre que dimarts passat "hi havia 128 casos actius, 36 més que quan varen tancar les Illes".

A més de recordar les retallades que el PP va aplicar en Salut durant el govern de José Ramón Bauzá, Gómez ha lamentat que els populars proposin mesures que "no farien mai si governassin". "No demanin allò amb què no estan d'acord", ha sentenciat la consellera.

stats