Política 17/03/2019

El Parlament reformarà el seu reglament en el penúltim ple de la legislatura

Els diputats que abandonin voluntàriament els seus grups o que siguin expulsats pels seus partits passaran a tenir la consideració de no adscrits

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del ple del Parlament.

PalmaEl Parlament balear aprovarà en el ple del pròxim dimarts, el penúltim de la legislatura, la reforma del reglament de la cambra pactada per tots els grups, que entrarà en vigor després de les eleccions del 26 de maig.

A partir de la propera legislatura, els partits que formin part del Govern no podran fer preguntes de control a l'executiu durant els plens, una mesura que ja s'ha aplicat en l'actual període legislatiu.

En cada sessió parlamentària es tramitaran com a màxim dues interpel·lacions, només una per grup. A més, la resposta del Govern a les preguntes escrites que formuli l'oposició hauran de ser "clares i precises".

El nou reglament recull que els diputats que no tinguin dedicació exclusiva percebran dietes, i que el president de la cambra sí que haurà d'exercir el seu càrrec amb exclusivitat. A més, les retribucions, dietes i indemnitzacions que cobrin els diputats es publicaran a la web del Parlament trimestralment.

Els diputats que abandonin voluntàriament els seus grups o que siguin expulsats pels seus partits passaran a tenir la consideració de no adscrits en lloc d'integrar-se en el grup mixt, com ocorria fins ara.

L'aprovació del nou reglament és el darrer punt de l'ordre del dia d'un ple en el qual també es preveu avalar la modificació de la Llei de consells escolars, a més de ratificar el Decret llei del Govern sobre projectes industrials estratègics.

En el torn de preguntes a la presidenta del Govern, Francina Armengol, la diputada del grup mixt Montse Seijas li demanarà la seva opinió sobre si la difusió per part de Vox de la falsa agressió a Son Servera constitueix una incitació a l'odi.

A instàncies del portaveu de Podem, Alberto Jarabo, la presidenta també es pronunciarà sobre el futur del projecte de gran superfície comercial a les Fontanelles. El líder del PP, Biel Company, li demanarà sobre la millora d'infraestructures per a la pròxima temporada turística.

stats