Política 27/11/2018

El Parlament recorda les 45 dones assassinades per violència masclista a tot l'Estat durant el 2018

Una encesa d'espelmes i un minut de silenci, els símbols per commemorar el passat Dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones

Ara Balears
1 min
S'han encès veles per cadascuna de les assassinades.

PalmaEl Parlament ha recordat aquest dimarts les 45 dones assassinades enguany per violència masclista a l'estat espanyol. Abans de començar el ple, els diputats han encès espelmes per cada víctima i han fet un minut de silenci per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha fet una intervenció en la qual ha recordat Sacramento Roca, la darrera víctima a les Balears, i ha afirmat que aquestes morts "ens commocionen i ens interpel·len".

Picornell, segons informa Efe, ha rebutjat el masclisme en una democràcia que és necessari "consolidar" i ha apostat per posar fi als actes violents que atempten contra les dones. "Necessitam un compromís individual de la ciutadania, homes i dones, i el compromís col·lectiu de la societat", ha afirmat Picornell.

A més, el president de la cambra ha convidat tota la societat a lluitar contra la violència masclista "dia a dia, de manera quotidiana i amb tots els mitjans possibles".

stats