Política 13/06/2019

El nou Parlament de les Illes Balears es constituirà dia 20 de juny

En el ple es durà a terme l'elecció del nou president

Ara Balears
1 min
Imatge del darrer ple del Parlament

PalmaEl Parlament de les Illes Balears es constituirà el pròxim dijous 20 de juny a les 10 h. El president de la diputació permanent, Baltasar Picornell, ha fet la convocatòria aquest dijous, tot i que fins demà no es publicarà la resolució de convocatòria del ple en què s'elegirà el nou president o presidenta de la institució.

En aquesta sessió es triaran els membres de la Mesa del Parlament. Per a l'elecció del president o la presidenta, cada diputat escriurà un sol nom a la papereta i resultarà elegida la persona que obtingui el vot de la majoria absoluta dels membres de la Cambra. Si ningú no obté en primera votació aquesta majoria, es repetirà l'elecció entre les dues persones que hagin aconseguit més vots i resultarà elegida la que n'obtingui més.

Els vicepresidents s'elegiran simultàniament. Cada diputat i diputada escriurà un sol nom a la papereta i resultaran elegides, per ordre successiu, les dues persones que obtinguin major nombre de vots. Els secretaris seran elegits de la mateixa manera.

Aquest dijous s'ha fet la darrera reunió de la mesa de la diputació permanent a l'espera que es constitueixi la propera legislatura.

stats