Política 12/08/2019

La candidatura Palma en marxa, encapçalada per Juan Antonio Guzmán, guanya les primàries de Cs Palma

La proposta més propera a la junta anterior s'imposa amb 39 vots enfront dels 34 de l'oposició

Alba Tarragó
2 min
Juan Antonio Guzmán, nou coordinador de Ciutadans Palma

PalmaEls militants de Ciutadans Palma han escollit el grup d'afiliats Palma en marxa, encapçalat per l'empresari Juan Antonio Guzmán i considerat el més proper a la direcció anterior, per liderar la junta de la formació. Amb 39 vots -cinc més que l'oposició-, Guzmán pren el càrrec enmig de la crisi interna del partit, provocada per les dimissions de més de la meitat de la direcció de l'agrupació palmesana i les afirmacions de la secretària de l'organització, Joana Capó, en les quals qualificava els militants de "friquis". Arran d'aquest episodi, Capó va decidir dissoldre la junta.

La candidatura guanyadora s'enfrontava a la liderada per l'economista Mireya Vall de Porcioles amb el nom Tots som ciutadans. Aquesta proposta, més crítica amb la direcció anterior, ha obtingut 34 vots, 5 menys que la defensada per Guzmán. "Volem ser una junta que representi tots els afiliats, que no repeteixi els errors comesos fins ara i que trenqui amb la línia actual", va explicar Vall de Porcioles, qui tenia el suport de l'exdirectora general del Govern i exregidora Patricia Conrado i l'exbatle de Palmanyola Ramón Oliver.

A més de Juan Antonio Guzmán com a coordinador, la nova junta directiva estarà formada per Cristina Fiol, com a secretària; Iciar Pérez, com a responsable de Logística; Natalia Pérez, com a responsable de Xarxes i Comunicació Digital; Boris Barragán, com a responsable de Ciutadania i Mobilitat, i Juan Martín Cobalea, com a responsable de Relacions amb Associacions i Entitats.

Divisó interna

Ciutadans Pama ha convocat aquestes primàries arran de la dimissió de la meitat de la junta de Palma, seguint el reglament intern del partit. Fonts internes de l'agrupació afirmen que "es va decidir renunciar en bloc per tal de convocar les primàries". Reconeixen, a més, que "sempre que s'hi presenten dues candidatures és perquè hi ha una certa divisió". Malgrat això, neguen que des del partit "s'hagi donat suport" a una proposta o una altra, sinó que "guanya qui més vots té".

El termini per presentar-se a les primàries es va obrir el 24 de juliol. "El motiu d'aquesta decisió és una falta de confiança arran d'unes filtracions a la premsa", va declarar la portaveu de Cs a Palma, Eva Maria Pomar, amb referència als qualificatius de Capó.

stats