Política 23/08/2018

Pablo Casado, sobre els llaços grocs: "Això no passa ni a Veneçuela ni a Corea del Nord"

A més, el president del Partit Popular ha demanat a Pedro Sánchez defensar Espanya de les amenaces de Quim Torra

Iván Martín
2 min
Entre els responsables de diferents sectors econòmics, Casado s'ha reunit amb els hotelers i els comerciants.

MaóEl president del Partit Popular estatal, Pablo Casado, ha visitat Menorca per participar en un acte organitzat pel PP insular. A més, Casado ha compartit un dinar amb empresaris i responsables de les principals patronals socioeconòmiques de l'illa.

El president del Partit Popular ha instat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, a reivindicar davant el Govern de Pedro Sánchez el Règim Especial de Balears (REB) ara que l'executiu socialista "ha dit que no hi haurà nou model de finançament autonòmic en aquesta legislatura". A més, ha criticat el "sectarisme" que enalboren algunes formacions polítiques a Balears amb "cert pancatalanistme".

El màxim dirigent dels populars també ha criticat el president de l'estat espanyol, Pedro Sánchez, per "no defensar el país de les amenaces del govern de Torra".

Casado ha continuat el seu relat i ha dit que "és una vergonya que el govern de la Generalitat estigui instal·lat en la il·legalitat i pretengui donar instruccions als Mossos d'Esquadra perquè multin aquelles persones que allò que volen és recuperar la concòrdia al paisatge urbà". Casado també ha lamentat l'exposició del llaç groc en espais públics o per part de representants d'institucions catalanes. En aquest sentit, el president del PP estatal considera que "quan hi ha un llaç groc penjat a la façana de la seu d'una administració pública, aquesta vol dir que Espanya no és un país democràtic i que té presos polítics. On s'ha vist que una persona pugui entrar en una institució amb un llaç groc per dir que en aquell país no existeix la democràcia i hi ha opressió?".

Finalment, Pablo Casado ha enviat un missatge a Pedro Sánchez en relació amb Catalunya: "Si no és capaç de posar ordre a la situació territorial que deixi pas a un partit com el nostre, que ja ha demostrat que sap posar ordre quan toca".

El PSIB l'acusa de mentider

Després de la visita del president del PP estatal a Menorca, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha recordat a Pablo Casado que "el que és evident és que els governs de Rajoy han castigat sistemàticament a les Illes endarrerint la reforma del sistema de finançament i negant les inversions necessàries". Iago Neguerue ha demanat que Casado "no intoxiqui Balears amb les seves mentides" sobre la negociació del Règim Especial per a Balears, recordant que "en 7 anys els governs del PP no han estat capaços d'aprovar un REB".

stats