Política 13/04/2019

EL PSOE vol gastar en educació el 5% del PIB l'any 2025

Dolores Delgado ha defensat aquest dissabte a Mallorca l'educació com la major "eina de transformació social"

Ara Balears
2 min
EL PSOE vol gastar en educació el 5% del PIB l'any 2025

PalmaLa ministra de Justícia de l'executiu espanyol, Dolores Delgado, ha defensat aquest dissabte a Mallorca l'educació com la major "eina de transformació social" i ha dit que la intenció del govern central socialista és invertir el 5% del PIB en aquest àmbit l'any 2025.

"L'educació és la base de la igualtat d'oportunitats", ha afirmat la ministra en un acte de campanya que ha tingut lloc a Binissalem. Delgado ha assegurat que el president espanyol, Pedro Sánchez, "ha fet més en educació en deu mesos que el PP en set anys". També ha avançat que la pròxima legislatura els socialistes aprovaran "una llei educativa inclusiva i uns pressupostos generals de l'Estat socials".

Si els comptes de l'Estat de 2019 no varen tirar endavant, ha recordat, es deu al vot contrari de "la dreta, l'extrema dreta i dels seus socis". Delgado ha ressaltat que si els socialistes poden invertir en educació és per la seva positiva gestió econòmica.

La titular de Justícia ha subratllat que l'economia espanyola és la que major confiança genera a Europa. Finalment, quant a drets i llibertats, Delgado ha destacat el treball de l'executiu socialista en defensa de la memòria històrica.

Mentre que el govern del PP va destinar "zero euros a la memòria històrica", els socialistes han reactivat aquestes polítiques, just en un moment en què "els fills del franquisme reapareixen sense vergonya".

Els socialistes de Mallorca han duit a terme aquest dissabte la seva Conferència Política per definir la base programàtica per als pròxims anys, tant per al Consell de Mallorca com per als ajuntaments.

En aquesta trobada, hi han participat 200 persones, a més de la ministra, la secretària general del PSIB, Francina Amengol, i els candidats socialistes a les eleccions generals del 28-A.

Pere Pons, número u al Congrés per les Balears, ha dit que les Illes, amb el Govern de Francina Armengol, ha estat un "laboratori estatal per reduir les desigualtats reforçant l'ADN dels socialistes: l'educació, la sanitat i les pensions".

En aquest sentit, Pons ha manifestat que "el nostre objectiu ha estat demostrar que es pot avançar en l'eliminació de desigualtats". La "millor prova", ha posat com a exemple, són les 200.000 persones que han millorat el seu salari a l'Arxipèlag i les 11.185 persones que disposen de la Renda Social Garantida o el retorn de la sanitat universal.

El candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet, ha insistit en la redistribució del creixement econòmic impulsat pels socialistes durant la legislatura, en un moment en què "per primera vegada els salaris de les Balears augmenten per sobre de la mitjana estatal".

Finalment, la candidata al Senat per Mallorca, Susanna Moll, ha incidit en el canvi en l'educació amb els governs socialistes. "Veníem d'anys de crispació i conflicte amb el PP i hem passat a impulsar el diàleg amb la comunitat educativa i les inversions, mentre que uns altres la volen recentralitzar", ha lamentat.

stats