El PSIB considera les Illes com un laboratori de sostenibilitat ambiental

Aquest dissabte es du a terme a la UIB la primera jornada per decidir la base programàtica del partit per a les pròximes eleccions

El PSOE considera les Illes Balears com un laboratori de  sostenibilitat  ambiental i un  aparador  al món  del que  s'ha de fer per combinar creixement i equilibri territorial i mediambiental, segons es  desprèn  de les intervencions que han fet a la Conferència Política del  PSIB  iniciada aquest dissabte a la UIB tant la presidenta del Govern, Francina Armengol, com la ministra de Transició  Ecològica , Teresa Ribera.

En una taula  rodona  celebrada en  el marc  d'aquesta conferència, per a la qual s'han acreditat unes 325 persones, Armengol ha insistit en les mesures que ha duit a terme el seu Govern en els darrers quatre anys a fi d'apostar per un model  econòmic  més sostenible, en al·lusió a la nova Llei de canvi climàtic i transició Energètica, la Llei de residus i a la limitació d'entrada vehicles a Formentera.

Ribera ha reconegut que una  de les potencialitats  de les Illes dins l'àmbit de la sostenibilitat és l'ampli  consens  que hi ha en la societat per contribuir a un canvi de model. Segons Ribera, el fet d'estar  assentada  en un territori molt limitat i fràgil  contribueix al fet que  es tinguin en compte més els efectes  positius  del canvi que les barreres.

La líder dels socialistes balears ha assenyalat que l'àmbit mediambiental és un dels factors que s'han de definir, d'acord amb el principi de la sostenibilitat, a més del social, concepte que ha d'aplicar-se a la garantia dels drets i la igualtat d'oportunitats, i de l'econòmic, amb la diversificació productiva i la redistribució de la riquesa.

Ribera ha elogiat l'"anticipació" del Govern respecte d'altres regions i al conjunt de l'Estat i ha promès que, si el PSOE continua al govern, es fomentaran unes polítiques que, a més, tenen el suport de la Unió Europea.

El  PSIB -PSOE ha reunit aquest matí més  de 300 persones de 67  agrupacions  en una conferència política que   lloc a la UIB per decidir la base programàtica del partit pels pròxims anys, però, sobretot, per a les eleccions del 26 de maig.

Diferents comissions definiran les propostes del partit sobre temes com el model econòmic, la innovació, la participació, el turisme, les empreses, l'ocupació, la sostenibilitat, l'educació, la universitat, la cultura, la recerca, la salut, la mobilitat, l'habitatge, els drets i el feminisme, entre altres.

Després d'haver mantingut reunions amb aproximadament milt persones i unes 130 entitats econòmiques, socials, culturals i del tercer sector, els socialistes presentaran el document marc 'Decidim el futur', el qual conté 1.566 punts que abasten blocs com l'economia, el medi ambient, l'habitatge, la mobilitat, els drets socials i el feminisme. Totes les àrees temàtiques es desenvoluparan amb la sostenibilitat com a horitzó a assolir a curt, mitjà i llarg termini.

En la intervenció inicial del màxim responsable d' aquesta conferència , el conseller  Iago   Negueruela ha recordat que el partit  fa 140 anys que contribueix  a "fer història" i ha destacat que es vol impulsar un model sostenible basat en pilars tan importants com l'educació, la  sanitat  i l'habitatge, i ha destacat l'aposta per nous drets, com el de la mort digna. "Serem avantguarda de canvi", ha assegurat.