Política 01/10/2018

MÉS per Mallorca exigeix al PP que assumeixi la seva responsabilitat i que torni els doblers

El PSIB i Podem també han demanat al Partit Popular que torni tots els "doblers negres" malversats

Ara Balears
3 min
Rodríguez i Matas, aquest dilluns a l'inici del judici pel Cas Over.

PalmaMÉS per Mallorca ha manifestat la seva disconformitat amb l'acord a què ha arribat la Fiscalia Anticorrupció amb Jaume Matas. Per als ecosobiranistes, és "políticament inacceptable" que es permutin per una multa els anys de presó que pertocarien als delictes de prevaricació, frau i malversació que ha reconegut l'expresident del PP; "evidentment la confessió ajuda a veure fins on va arribar la corrupció al PP, però no podem acceptar el missatge que amb doblers et pots lliurar de la presó", ha assegurat un dels portaveus de MÉS per Mallorca Guillem Balboa. "Amb una multa de 18.000 € estam dient que es pot fer una campanya finançada il·legalment i que, per tant, alterar unes eleccions surt molt barat", ha conclòs Balboa.

Pel que fa a la confessió, els ecosobiranistes han assegurat que "aquests fets eren de sobres coneguts; Jaume Matas no aporta res nou, just certifica la podridura del PP". La també portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha exigit al Partit Popular i als seus actuals dirigents que assumeixin la seva responsabilitat i que tornin els doblers; "ells hi eren i callaven o aplaudien mentre els altres denunciàvem", ha conclòs Busquets.

El PSIB i Podem demanen al Partit Popular que torni tots els "doblers negres" malversats

El portaveu del PSIB en el Parlament, Andreu Alcover, ha exigit aquest dilluns al president del PP balear, Biel Company, que el seu partit torni tots "els diners negres de la corrupció" cobrats per la seva formació en l'etapa del govern autonòmic de Jaume Matas.

En la roda de premsa, Alcover ha volgut deixar clar que els socialistes no responsabilitzen Company dels episodis de corrupció del PP de Matas, "només faltaria", ha precisat.

No obstant això, Alcover ha sol·licitat al PP que torni els "doblers negres" que el partit va percebre, segons les sentències judicials dictades i les que encara queden per fer-se públiques. "D'això sí que és responsable el senyor Company", ha subratllat.

Si ara es confirma en el cas Over que el PP va rebre més fons il·legals, el partit ha de tornar-los, ha defensat Alcover. A més, el PP balear i el seu actual president "han de demanar perdó" públicament per aquestes condemnes judicials.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha afirmat que el exconseller d'Interior José María Rodríguez i l'expresident del Govern Jaume Matas "robaven per al PP", per la qual cosa els actuals dirigents d'aquest partit han de demanar disculpes i tornar els diners.

Jarabo ha afirmat que el cas Over, pel qual des de dilluns es seuen a la banqueta Matas i Rodríguez acusats de pagar amb fons públics serveis de publicitat electoral, és "la Gürtelbalear".

El diputat de Podem ha instat el PP a demanar perdó i a pagar el "deute" pels casos ja jutjats en què s'ha sentenciat que el partit es va beneficiar de fons públics en campanyes electorals, que la Sindicatura de Comptes ha xifrat en 153.000 euros.

Ha insistit que en la trama que jutja l'Audiència de Palma Matas i Rodríguez, que varen ser president i secretari general del PP de Balears, respectivament, "robaven per a la cúpula mafiosa de la qual ells formaven part".

Jarabo ha lamentat que els processos judicials tornin a dur a l'actualitat el "fantasma de legislatures passades" i ha confiat que aviat "s'acabin de sentenciar aquests casos" i que el PP assumeixi les seves responsabilitat.

Màxim respecte del PP a la justícia

La portaveu del PP al Parlament, Margalida Prohens, ha evitat pronunciar-se aquest dilluns sobre el Cas Over, però sí ha expressat el "màxim respecte" del seu partit per "tots els processos judicials".

A la roda de premsa, Prohens ha remès una declaració oficial del partit sobre el cas Over i el pacte tancat per l'expresident de les Illes Balears i del PP balear Jaume Matas amb la fiscalia per rebaixar la seva condemna judicial.

Prohens ha assenyalat que aquest assumpte i uns altres estan "oberts", per la qual cosa és necessari esperar que es resolguin perquè el partit s'hi pronunciï.

stats