Política 22/01/2018

El PP assegura que el president del Consell d’Eivissa i el batle de Vila no es duen bé

Lamenten que el Consell hagi deixat passar una convocatòria de 10 milions d’euros per recuperar patrimoni amb diners de l’ecotaxa per no haver presentat cap projecte

Armando Tur
3 min
Minchiotti i Torres, avui a la seu del PP d'Eivissa

EivissaEl regidor del PP de Vila, Alex Minchiotti, ha assegurat avui en roda de premsa que el batle de Vila, Rafel Ruiz, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, “no se suporten”. Ho ha dit en una roda de premsa conjunta amb la consellera popular Belén Torres, en la qual han denunciat la “deixadesa” amb què els socialistes tenen el patrimoni d’Eivissa. Creuen que aquesta 'mala relació' és el principal motiu del retard de l’atorgament de la llicència per al Parador de Dalt Vila. Segons el regidor del PP, l’Ajuntament i el Consell juguen a un “absurd partit de tennis taula” que es deu a la “manca de diàleg i enteniment” entre els dos polítics.

Segons el PP, durant el mes d’abril, tant l’Ajuntament de Vila com els tècnics continuaven esperant les prescripcions de la Comissió Insular de Patrimoni (CIOTUPHA), dependent del Consell Insular, per a l’aprovació del projecte. Això no es va produir fins a final del passat mes de desembre. Diu Minchiotti que “al ritme de feina de l’actual Consell Insular i de la CIOTUPHA, el Parador no podrà reprendre les obres abans de final d’any”, i creuen que això es deu a “la incapacitat del batle Ruiz per arribar a acords amb una institució del seu mateix color polític”.

L’exdirector de Paradores acusa el PP

El que fou director de Paradores durant la darrera legislatura socialista, l’eivissenc Antoni Costa, ha demanat intervenir avui a la tertúlia política de la Cadena Ser per desmentir que el Consell fos el culpable del retard del primer Parador de les Balears. Segons Costa, el govern central del PP va prendre la decisió d’aturar totes les obres per la necessitat de fer unes prospeccions arqueològiques que afectaven “una part ínfima del projecte”, cosa que ha desmentit a la tertúlia el president del PP d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó, qui ha mantingut la versió del seu company de partit, Àlex Minchiotti.

El batle s’ho pren a rialles en el seu Twitter

El batle de Vila Rafa Ruiz no ha trigat gens a respondre a aquestes paraules en el seu compte de Twitter. Ha compartit una foto feta el dijous a Madrid en què apareixen Ruiz i Torres rient mentre comenten una anècdota en el marc de la fira turística Fitur.

Mitjançant la mateixa xarxa social, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres qualifica les paraules de Minchiotti de “desacreditacions personals falses i infundades” i assegura que el batle i el president treballen” junts en favor d’una millor ciutat d’Eivissa”.

El secretari general dels socialistes de Santa Eulària i director insular de Turisme d’Eivissa, Vicent Torres ‘Benet’, ha assegurat que el PP d’Eivissa havia “pixat fora de test” i havia fet “el ridícul”.

10 milions d’euros per a patrimoni de l’ecotaxa

D’altra banda, el Partit Popular ha criticat que el Consell d’Eivissa hagués “deixat escapar” diners de l’ecotaxa que el Govern balear ha destinat a la recuperació del patrimoni. En total, 10 milions d’euros repartits per totes les illes excepte Eivissa, “on el Consell no ha presentat cap projecte”. El PP creu que el responsable directe d'això és el conseller de Patrimoni, David Ribas, i ha recordat que hi havia diverses feines que s’havien de fer de manera “urgent”, com ara la restauració de la torre d'en Coves, a Vila, la neteja del pont de Can Font a Santa Eulària o la restauració d’una de les torres de Balàfia, a Sant Llorenç, que va caure durant una tempesta l’any 2016, entre d’altres.

stats