Política 20/02/2018

El PP de Ciutadella dubta del procés de participació ciutadana impulsat per l'Ajuntament

El 25% dels ciutadans varen elegir la construcció d'un rocòdrom per davant d'altres propostes com l'eliminació del cablatge a les façanes del centre o l'ampliació de voreres

Iván Martín
1 min
El rocòdrom va aconseguir imposar-se a la resta de projectes gràcies a 364 vots favorables.

CiutadellaEl Partit Popular i Unió des Poble rebutgen el projecte guanyador relatiu a un procés de participació ciutadana que ha acabat amb l'elecció d'un rocòdrom. Aquest equipament, que tindrà un cost de 40.000 euros i s'ubicarà a la Platja Gran, serà finançat íntegrament pel Consell Insular de Menorca a través del Pla Insular de Cooperació. Un total de 364 persones varen votar aquesta iniciativa, que fou presentada per Joan Xavier Juaneda.

El procés de selecció finalitzà l'1 de febrer i hi han participat 1.454 persones, que telemàticament han votat la seva respectiva opció. El rocòdrom formarà part de les inversions que s'inclouran en el Pla Insular de Cooperació, que aquest any s'elevarà a 366.000 euros aproximadament. El portaveu del PP a l'Ajuntament de Ciutadella, Joan Benejam, denuncia que "el procés ha estat improvisat i, segons les bases i els cartells que es varen repartir per tot el municipi, es podia votar fins al 18 d'aquest mes. No en sabem els motius, però l'equip de govern decidí fer tot el procés en tan sols una setmana".

Benejam tampoc és partidari del projecte, perquè recorda que "a Ciutadella ja tenim un rocòdrom", i reclama al Consistori que "prioritzi altres projectes molt més necessaris i urgents que aquest". A més, el portaveu dels populars posa en dubte la legitimitat del resultat perquè "364 persones de 30.000 que viuen a la ciutat han decidit gastar 40.000 euros en un rocòdrom. No s'ha pensat en la brutícia que es veu pels carrers, l'estat de les voreres o els sots a la via pública". Per tot plegat, Joan Benejam no entén l'actitud de l'equip de govern i lamenta que no s'hagin tingut en compte les necessitats bàsiques dels ciutadellencs.

stats