Política 15/09/2020

Negueruela, sobre la reobertura de ports i aeroports al turisme internacional: "Serà de manera pràcticament immediata"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball recorda que s'està treballant de manera conjunta amb Exteriors i Sanitat

Maria Llull
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha manifestat aquest dimarts en el ple del Parlament que la reobertura al turisme internacional "serà de manera pràcticament immediata". "Estam treballant amb els altres arxipèlags per reobrir com abans millor. Jo crec que serà de manera pràcticament immediata", ha dit a una pregunta del diputat de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, sobre la col·laboració publicoprivada.

Negueruela ha recordat que "els ports i aeroports no depenen només del ministeri de Foment, sinó també d'Afers Exteriors" i que s'està treballant amb Sanitat i Exteriors, així com amb altres països, "en les condicions d'obertura". "La situació és complicada a tot Espanya, i seran Exteriors i Sanitat els qui establiran les pautes que cal seguir de manera conjunta", ha explicat.

A més, el conseller ha destacat que s'estan prenent mesures conjuntes amb el govern espanyol per als arxipèlags balear i canari. En la seva resposta a la diputada del PP, Salomé Cabrera, qui ha demanat per l'estatus de destinació segura de les Balears, Negueruela ha destacat que les Illes varen liderar el turisme internacional durant el juliol i "varen tenir millors xifres durant l'agost". "Ahir es va cancel·lar la World Travel Market, perquè aquest no és un tema de les Balears, sinó mundial", ha afegit.

"Som, érem i continuarem sent una destinació segura", ha afirmat Negueruela, qui considera que l'esforç que varen fer les empreses turístiques per aplicar el pla pilot i rebre turistes ha de servir per tornar a posicionar el sector quan hi hagi "nivells més baixos" d'incidència de la pandèmia.

stats