Política 27/06/2019

Miquel Ensenyat: "Si el cop d'estat és contra meva, s'han equivocat de gent"

Fina Santiago, "perplexa" per la decisió dels ecosobiranistes de retirar-la dels càrrecs de govern juntament amb Vicenç Vidal

Maria Llull
2 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, amb Josep Ferrà i Vicenç Vidal.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dijous al Parlament que no entén "de cap manera" la decisió de l'executiva de MÉS d'apartar-lo del càrrec de senador autonòmic, com tampoc de deixar Vicenç Vidal i Fina Santiago fora de les conselleries de Medi Ambient i Serveis Socials. "Si el cop d'estat és contra mi, s'han equivocat de gent. No som el líder del partit, sinó tan sols un candidat", ha afirmat.

"Tot és legítim, però estim aquest projecte i l'he suat", ha dit. "El que cal és reforçar el projecte i aquesta decisió el debilita. Anam una passa enrere i la militància està molt sorpresa", ha continuat Ensenyat.

Ensenyat ha assenyalat els coordinadors de MÉS, Bel Busquets i Guillem Balboa, com a responsables en cas que el problema sigui "una manca de lideratge".

Fina Santiago, "perplexa"

La diputada de MÉS per Mallorca i consellera en funcions de Serveis Socials, Fina Santiago, s'ha mostrat "perplexa" aquest dijous per la decisió del seu partit de prescindir d'ella i de Vicenç Vidal per ser consellers en el nou Govern d'esquerres, així com de Miquel Ensenyat com a senador autòmic. L'argument dels dirigents ecosobiranistes ha estat que aquells que han negociat el pacte no han d'ocupar els càrrecs que han estat en joc.

La diputada de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, aquest dijous en el Parlament balear.

Però aquest raonament no s'adapta al cas de Vidal, qui no ha participat en l'equip negociador. Amb tot, hi hauria una altra raó darrere dels que han impulsat aquest moviment: donar espais de visibilitat a futures figures ascendents que garanteixin la projecció de la formació ecosobiranista. MÉS considera que aquestes tres figures ja estan amortitzades i que haurien de donar pas a nous polítics emergents.

stats