Mesquida assegura que no hi haurà vet al PSOE si compleix el decàleg que proposa Cs

La formació presenta la llistes al Congrés i al Senat amb molts de canvis respecte de les de les eleccions d'abril

El cap de la llista de les Balears de Ciutadans al Congrés, Joan Mesquida, ha assegurat que el seu partit no plantejarà cap vet al PSOE si es compromet a complir els deu punts que la formació liderada per Albert Rivera ha posat com a condició per desbloquejar la situació política si cap partit no obté la majoria suficient per governar.

El partit ha presentat les llistes, que presenten moltes novetats respecte de les presentades a l'abril. Mesquida repeteix com a cap de llista, però en el número dos s'hi  situa  Patricia  Guasp, en substitució de  Fernando  Navarro. Els següents  són Rosalia Moreno, Blanca López, Miquel Busquets,  Carmen  Rosario,  Juan   Canals  i  Ignacio  Gómez.  D'aquests  vuit, només dos eren a la candidatura anterior. La del Senat per Mallorca l'encapçala  Beatriz  Medina, que substitueix Pedro  Luis   Ribas .

Mesquida ha assenyalat que aquestes eleccions es convoquen perquè "Sánchez ha considerat que els ciutadans l'havien votat poc", però no ha volgut parlar de possibles coalicions després dels comicis. "No importa qui ho farà, sinó quines mesures es duran a terme". Segons  el representant  de  Cs, en aquests moments hi ha iniciatives polítiques que són urgents i que no permeten "esperar ni un minut més".

Ciutadans considera que no s'ha d'afavorir un govern de Pedro Sánchez "perquè  és  dolent per a Espanya", però ha reconegut que si es compromet a posar en marxa determinades  mesures, com  abaixar  alguns impostos i impulsar la natalitat, "no s'impedirà que formi govern".

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF