Política 18/03/2019

MÉS per Menorca aposta per un model educatiu de qualitat com a eina de desenvolupament

Es treballarà per aconseguir més recursos amb el repte d'arribar al 4,4% del PIB aplicant un augment del 10% anual

Iván Martín
1 min
Josep Castells i Maite Salord continuen explicant els detalls del programa electoral de la formació sobiranista.

MaóEls candidats de MÉS per Menorca al Consell de Menorca i al Parlament, Maite Salord i Josep Castells, respectivament, han explicat la importància de fixar les bases per a una educació de qualitat a l’illa. Els candidats menorquinistes aposten per un nou impuls en matèria educativa amb l’objectiu de posar les bases per a una formació qualitativa amb garantia de progrés.

Entre els reptes que pretén promoure MÉS per Menorca a la pròxima legislatura destaca la confiança de les institucions i l'Administració Pública en els professionals de l’àmbit i en la comunitat educativa en general i cada centre en particular. De la mateixa manera, s’apostarà per la participació de la comunitat educativa i la gestió efectiva del sistema educatiu des de les comunitats autònomes. També se cercaran fórmules que facin possible superar la visió que planteja la LOMQE mentre no en sigui possible la derogació. Finalment, MÉS per Menorca intentarà capgirar el concepte educatiu que té l’Estat.

Per tal de superar els entrebancs estatals i desenvolupar una educació moderna i de qualitat, MÉS per Menorca treballarà per aconseguir més recursos per a l’educació. Així, el pressupost ha d’arribar al 4,4% del PIB i ha de ser possible aplicant un augment del 10% anual. Altres punts importants en matèria educativa que plantegen els candidats són un pla de competència lingüística, la implantació d'un sistema de beques, menjador, transport i ajuts equitatius per garantir la igualtat d’oportunitats. També s’apostarà clarament per la Formació Professional.

stats