Política 26/09/2019

Menorca demana al Govern balear i el govern espanyol mesures per pal·liar els efectes de Thomas Cook

També exigeixen a l'executiu autonòmic mesures per a les persones que es veuran afectades laboralment per la fallida

Ivan Martín
2 min
Els representants polítics i del sector privat s'han posat d'acord en demanar mesures concretes.

MaóEl Consell de Menorca ha demanat ajuda al Govern balear i el govern espanyol amb l'objectiu de minimitzar els efectes econòmics que deixa la fallida de Thomas Cook a l'illa. La presidenta de la institució, Susana Mora, ha mantingut una reunió amb els representants de les associacions empresarials i sindicals de Menorca per avaluar i establir les línies d'actuació. Mora ha reconegut la complexitat del moment, però ha volgut transmetre un missatge de confiança: "La fortalesa de la nostra marca és un bon punt de partida per afrontar una problemàtica d'aquestes característiques".

Les peticions de l'executiu insular es resumeixen en tres punts. En primer lloc, es prioritza que el retorn dels turistes anglesos que encara estan a l'illa fins al pròxim 8 d'octubre es desenvolupi sense incidències. En aquest sentit, Susana Mora assenyala la importància de mostrar la solidesa de la destinació: "Menorca s'ha de projectar a l'exterior com un destí sòlid i segur, i per aquest motiu és cabdal abordar amb èxit la repatriació dels visitants". En segon lloc, el Consell exigeix al Govern Balear que prengui mesures per evitar l'impacte laboral: "Demanam a aquesta administració com a competent en la matèria que adopti iniciatives per a aquells que directament o indirectament veuran amenaçat el seu treball".

Finalment, també s'ha sol·licitat al Govern balear i el govern espanyol l'aprovació de mesures fiscals per pal·liar els efectes econòmics a curt i mitjà termini. A més, Mora s'ha compromès davant els representants econòmics i socials a reforçar les accions de promoció als principals mercats emissors amb vista a la temporada del 2020, així com a intensificar els contactes amb touroperadors i companyies aèries britàniques en les setmanes prèvies a la World Travel Market de Londres.

stats