Política 01/08/2019

Marc Pons: "El gran repte d'aquesta legislatura és el disseny i la licitació d'habitatge públic"

El conseller d'Habitatge i Mobilitat ha parlat dels problemes per accedir a un lloc per viure a les Illes Balears

Ara Balears
1 min
El conseller de Territori, Mobilitat i Energia, Marc Pons.

PalmaEl conseller d'Habitatge i Mobilitat, Marc Pons, ha assegurat que durant aquesta legislatura "lluitarem per evitar que accedir a un lloc per viure-hi sigui tan complicat a les Illes Balears". Pons ha explicat que "els nostres principals reptes durant aquesta legislatura són el disseny i la licitació d'habitatge públic, entre altres mesures". El conseller d'Habitatge i Mobilitat ha parlat dels habitatges que els gran tenidors varen cedir al Govern balear i ha assegurat que "l'objectiu és que es puguin convertir en habitatges públics tan aviat com sigui possible". Durant l'entrevista a 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, Pons ha explicat que actualment tenen "més de 3.000 famílies que esperen un habitatge públic" i 3.000 que actualment "ja reben una ajuda pel lloguer".

Son Busquets ha estat un altre dels temes tractats durant l'entrevista. Pons ha recordat que "encara no ha sortit a subhasta i continuam negociant per poder participar-hi". Tot i això, el conseller ha explicat que "les cases que es construeixin a Son Busquets –encara que siguin d'una empresa privada– tindran una limitació de preu". A més, ha assegurat que 125 dels habitatges que es construeixin seran públics.

Marc Pons també ha parlat del transport públic de les Illes Balears. "Ens posarem al nivell del transport públic de les grans ciutats avançades", ha sentenciat Marc Pons després d'explicar que "tota la flota de busos serà nova i es mourà amb gas o seran elèctrics". Així mateix, durant l'entrevista ha assegurat que en el decurs d'aquesta legislatura "hi haurà un redisseny de la flota i del sistema de mobilitat".

stats