Política 22/09/2018

MÉS demana un projecte industrial estratègic per la Formatgeria Menorquina

La petició és una de les propostes de resolució del grup parlamentari en el Parlament amb l'objectiu de "rellançar el sector"

Efe
2 min
MÉS demana un projecte industrial estratègic per a Formatgeria Menorquina

PalmaMÉS per Menorca demana al Govern que tramiti i aprovi un projecte industrial estratègic per al sector lleter menorquí per reforçar les expectatives empresarials d'una de les companyies més importants de l'illa com és la Formatgeria Menorquina.

La petició és una de les propostes de resolució del grup parlamentari MÉS per Menorca en el Parlament, derivada del debat de la comunitat, i "té l'objectiu avançar cap a la diversificació econòmica", ha defensat el partit en un comunicat.

La intenció d'aquest projecte industrial estratègic pel sector lleter menorquí és "rellançar el sector i potenciar la innovació perquè sigui el màxim de competitiu" i "reforçar les expectatives empresarials d'una de les companyies més importants de Menorca, Formatgeria Menorquina".

El projecte industrial estratègic és una figura prevista en la recentment aprovada Llei d'Indústria i serviria perquè tots els protagonistes (ramaders, indústria alimentària, centres tecnològics, sistema de formació professional, empreses logístiques i institucions ...) enfoquessin la seva actuació cap a uns objectius compartits i es generin sinergies entre tots ells.

El diputat Josep Castells ha recordat que Menorca disposa "d'uns actius ramaders i d'indústria alimentària de primera magnitud, amb capacitat d'estar presents al mercat dels làctics amb productes molt competitius, però és necessari el suport de les institucions per establir juntament amb el sector un full de ruta amb objectius compartits".

En la seva opinió "això és el que pot aportar el projecte industrial estratègic".

D'altra banda, i també amb l'objectiu de millorar la competitivitat de la indústria, MÉS per Menorca ha presentat dues propostes de resolució en el Parlament relatives a les compensacions al tràfic de mercaderies.

La primera és per reclamar al Govern central que compleixi el Reial decret de 1999 de compensacions al tràfic de mercaderies entre illes, ja que fa 20 anys que existeix la norma, però avui en dia encara no hi ha cap ajuda en vigor; i la segona per demanar que simplifiqui la gestió d'aquestes compensacions.

MÉS vol també que el Govern cobreixi totes les sol·licituds que compleixin els requisits, sense establir un sostre màxim a repartir, i que exclogui aquestes compensacions del règim de mínims, en coherència amb l'establert en la Llei del règim Especial de les Illes Balears.

stats