Política 21/05/2019

MÉS vol impulsar una llei de societat digital per "assegurar el control i la privacitat de les dades dels ciutadans"

Així ho ha afirmat Miquel Ensenyat, candidat a la presidència del Govern, en un acte en què ha presentat les propostes de MÉS en l'àmbit de la ciència i la innovació

Ara Balears
2 min
Fina Santiago i Miquel Ensenyat

Palma"Volem avançar des del model de sol i platja cap al model de sol i dades", ha dit Miquel Ensenyat, candidat de MÉS a la presidència del Govern, en l'acte de presentació de propostes per a la millora del model econòmic en la ciència i la innovació. "Les Balears hem de ser protagonistes d’aquesta quarta revolució industrial que ve de la tecnologia, de la ciència, de la innovació", ha afegit.

Ensenyat ha defensat que en "aquesta legislatura ja s’ha avançat molt, sobretot amb els incentius i les ajudes a les indústries del coneixement", però ha insistit que "volem crear un fons de capital risc públic que pugui invertir en empreses tecnològiques emergents, en start-up basades en el coneixement".

El candidat també ha avançat que la intenció de la formació és "aprovar una llei de ciència per donar suport als investigadors" i "una llei de societat digital per reforçar el paper de l’Administració a l’hora d’oferir més per a la digitalització de les empreses i assegurar el control i la privacitat de les dades dels ciutadans".

A l'acte també hi ha assistit la número dos de la candidatura ecosobiranista, Fina Santiago, qui ha explicat que "les Illes Balears som un territori privilegiat pel bon clima, els paisatges i la connectivitat amb Europa", de manera que "tenim les característiques ideals per captar talent i crear una indústria científica, digital i investigadora de referència".

Santiago ha demanat "continuïtat" per "les polítiques que la legislatura que acabam han permès arribar a xifres històriques d’inversió en I+D". "Al Parc Bit ja hi ha més de 3.000 treballadors i aquesta legislatura hem passat de 137 empreses a 171, que actualment facturen més de 1.000 milions d’euros", ha afegit a tall d’exemple. La candidata al Parlament ha conclòs que "convé fer una aposta forta per la política digital i que les administracions públiques s’adaptin al canvi tecnològic".

stats