Política 02/12/2019

MÉS per Mallorca exigeix que s'aprovi el REB i que el català sigui llengua oficial a l'Estat

També ha remarcat la necessitat de regular el preu del lloguer dels habitatges

Ara Balears
2 min
Imatge de la primera comissió executiva de MÉS per Mallorca. / MÉS PER MALLORCA

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat les diferents demandes que plantejarà a les forces que negocien el futur del govern de l'Estat durant la primera comissió executiva del partit. Segons han informat en un comunicat, aquestes bases serviran també per marcar l'acció política del senador Vicenç Vidal. Entre les principals peticions, hi figuren que s'aprovi el Règim Especial de les Balears (REB) i que el català sigui llengua oficial de l'Estat i que l'executiu compleixi amb el seu deure constitucional de "respectar-la i protegir-la".

El nou coordinador general del partit, Antoni Noguera, ha assegurat que demà es constitueixen les Corts de l'Estat i que MÉS per Mallorca defensarà unes demandes "imprescindibles" per a les Balears: "Solucionar els reclams històrics en matèria de finançament, millora de les inversions en infraestructures de sanejament i proveïment, a més del conveni ferroviari".

En el llistat de demandes han remarcat la necessitat de regular el preu del lloguer dels habitatges i que cada municipi en tingui la competència. En matèria de drets, MÉS sol·licita la derogació de la reforma laboral, la llei mordassa i el 155 "digital", a banda de diàleg per al model territorial de l'Estat.

Aquesta primera executiva també ha esmentat l'articulació dels mecanismes necessaris per millorar la fluïdesa en el si del Govern de les Illes Balears. Segons ha informat en un comunicat, la intenció és millorar els canals de comunicació entre els diferents partits que donen suport a l'Executiu. Tot, amb l'objectiu de coordinar i fer complir els Acords de Bellver.

De manera paral·lela, l'executiva ha donat suport a la proposta del coordinador per fixar les línies de treball prioritàries: per una part, aclarir el model de mobilitat i, per l'altra, el model educatiu. Noguera ha assegurat que el seu partit iniciarà la redacció d'un document sobre la llei d'educació.

stats