Política 14/12/2018

Toni Juaneda serà el candidat del PP a l'Ajuntament de Ciutadella a les eleccions de maig

Juaneda va dimitir l'any 2012 com a director insular de l'Estat després de la seva imputació en el cas Over Marketing, causa de la qual el jutge finalment l'ha exclòs

Ivan Martín
2 min
Juaneda tornarà a l'activitat política amb el Partit Popular per intentar recuperar la batlia de Ciutadella.

CiutadellaToni Juaneda Cabrisas serà el candidat del Partit Popular a les eleccions de l'any que ve a l'Ajuntament de Ciutadella, segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts properes a la formació política. Juaneda va ser president dels populars menorquins entre els anys 1996 i el 1999. A més, el 2012 assumí el càrrec de director insular de l'Estat, del qual es va veure forçat a dimitir mesos més tard per la seva imputació en el cas Over Marketing, ja que va representar l'empresa relacionada amb la trama Gürtel entre 2007 i 2010. Finalment, el jutge l'ha exclòs de la causa, cosa que li ha deixat via lliure per continuar amb la seva trajectòria política.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, Toni Juaneda és funcionari de carrera del Consell Insular de Menorca, del qual va ser interventor des de 1992 fins a 1995. El candidat a la batlia de Ciutadella pel PP s'incorporà a l'activitat política el 1995, formant part de la candidatura dels Populars al Consell Insular i al Parlament balear. Durant el mandat 1995-1999 va ser diputat autonòmic i vicepresident del Consell, del qual dirigí les àrees de Règim Interior, Turisme i Medi Ambient.

Entre 2000 i el 2003, Toni Juaneda fou assessor parlamentari de la Secretaria d'Estat d'Aigües i Costes del Ministeri de Medi Ambient, tot exercint de càrrec de confiança de Jaume Matas. Després de l'elecció de Matas com a president del Govern balear, es va incorporar a l'administració autonòmica com a director general de Relacions amb el Parlament i de Coordinació Normativa, a l'equip de Rosa Estarás. També feu funcions de director del departament de Formació de l'Ajuntament de Calvià.

Actualment, Juaneda està vinculat a entitats de caràcter cultural i gastronòmic, com l'associació Fra Roger, i del sector restauració, com Cómete Menorca.

stats